Lecsaptak a rendőrök a luxus magánjacht legénysége által szervezett illegális bulira Szardínia szigetén

Az olasz parti őrség vasárnap lecsapott egy pazar magánjacht legénysége által szervezett illegális partira, amit Szardínia szigetének egyik érintetlen, védett strandján akartak megtartani. A vagyon és a társadalmi státusz nem számított, a rendőrök feloszlatták a gazdag turisták buliját.

Szardínia gyönyörű, homokos tengerpartokkal van körülvéve, de bizonyos részeihez nem mehetnek közel sem csónakok sem magánjacht - illusztrációForrás: Shutterstock/ salva.tours/Shutterstock. No use without permission./Salva.Tours

A hatóságok leállították a magánjacht utasai által szervezett illegális partit, amit Szardínia szigetén, a Palau városánál található Talmone strandon akartak megtartani. A buli kezdete után 2 órával vége lett a bulinak.

Korábban több motorcsónak is elindult a hatalmas magánjachtról, hogy a nyugodt, homokos parton grillezőket, pavilonokat, hangszórókat és még röplabdapályát is felállítsanak.

A zafírkék vízben fürdőző helyiek megdöbbenve tapasztalták, amint a legénység kipakolja és felállítja a felszerelését, annak ellenére, hogy az előírások szerint a hajók nem hajózhatnak túl közel a partvonalhoz.

A magánjacht legénysége hamar berendezkedett a tengerparton az illegális buliraForrás: Amici di Talmone/Facebook

Perceken belül a Talmone Beach - egy olyan partszakasz, amely csak az úszók számára van fenntartva, és amelyet az olasz hatóságok számos korlátozásnak vetnek alá - egy magánstrandhoz hasonlóvá változott.

A csapat két nagy pavilont állított fel, grillsütőt, asztalokat, székeket, hangszórókat, sőt még röplabdapályát is felállított, és a nyugodt strandot - a helyi strandolók legnagyobb megdöbbenésére - zajos bulihelyszínné változtatta.

A szardíniai Amici di Talmone környezetvédelmi csoport, amely az érintetlen természeti terület védelmét tűzte ki célul, riasztotta a parti őrséget, melynek hajói két órán belül a partvonalhoz értek, hogy véget vessenek a partinak.

A rendőrség véget vetett az illegális bulinak Szardínia szigeténélForrás: Amici di Talmone/Facebook

Az esetet az „Amici di Talmone" Facebook-oldalán közzétett közleményben részletezték: „Talmone strandja mostanra a Rock.It nevű jacht gazdag nyaralóinak illegális privát menedékhelyévé vált. A Szardínia régió által kiadott fürdőzési rendelet tiltása ellenére a környezet iránti égbekiáltó bűntett folytatódik. Korán reggel pavilonokat, grillsütőket és röplabdapályát állítottak fel, amelyek az egész strandot elfoglalták. A motorcsónakok folyamatos áradata hozta az élelmet, a vendégeket és a különféle ellátmányt. A parton tüzeket gyújtottak, amelyeket csak a parti őrség beavatkozásával sikerült eloltani. Környezeti károk keletkeztek a szárazföldön és a tengeren egyaránt" – olvasható a közleményben.

Szardínia számos strandjára rendkívül szigorú szabályok vonatkoznak a túlzott turizmus megakadályozása és a kényes tengeri ökoszisztémák védelme érdekében.

A jacht milliárdos tulajdonosa nem volt jelen a szardíniai partin, ami arra utal, hogy az eseményt a hajó legénysége vagy a hajót bérlő magánügyfelek szervezték – írja a dailymail.co.uk. 

Nézd meg a hasznos tippeket, amiket nem árt tudnod, mielőtt Szardínia szigetére utazol:

 

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek