Videó: Kisiklott egy vonat, sok a halálos áldozat és a sebesült

Kisiklott egy vonat, Moszkvától 1200 kilométerre délre történt a tragikus baleset. A személyvonat egy nagy méretű Kamaz teherautóval ütközött össze, sok a halálos áldozat és a sebesültek száma elérheti akár a 100-at is. 

Tavaly Görögországban is kisiklott egy vonat, a fotó azt a balesetet ábrázoljaForrás: Shutterstock/Ververidis Vasilis

Hétfőn, Oroszország déli részén siklott ki egy személyszállító vonat, mert összeütközött egy Kamaz teherautóval. A baleset következtében nyolc kocsi siklott ki, a vonaton körülbelül 800-an utaztak. Az első helyszíni információk szerint a balesetben ketten haltak meg, a tragikus balesetnek pedig akár 100 sérültje is lehet.

Sajnos valószínűleg emelkedni fog a halottak száma, mert a vasúti kocsik közül több is felborult, a bent rekedt utasok az ablakokon át próbáltak kijutni. A rendkívüli helyzetek minisztériuma 324 embert és helikoptereket is küldött a helyszínre, hogy segítsenek a túlélőknek és mielőbb helyreálljon a vasúti közlekedés.

A személyvonat az oroszországi Kazanyból a Fekete-tenger partján lévő Adlerbe, a grúz határ közelébe tartott. Az ütközés Kotelnikovó állomás közelében történt, Moszkvától nagyjából 1200 kilométerre délre – írja az euronews.com.

Szerencsére viszonylag ritkák a vonatbalesetek, de ha megtörténik, mindig katasztrofálisan végződnek. Legutóbb június elején történt egy szerencsétlenség, amelyről mi is beszámoltunk: legalább négy ember meghalt és több mint húszan megsérültek, amikor egy személyvonat szerda éjjel összeütközött egy tehervonattal Csehországban.

 Nézd meg a riportot az oroszországi vonatbalesetről. Figyelem, a videóban a nyugalom megzavarására alkalmas képi és hanghatások szerepelnek!

 

 

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek