Egy 72 éves férfi leküzdötte és megölte a rátámadó grizzly medvét

Az idős férfi egyedül volt, amikor Montana egy erdős területén áfonyaszedés közben, csütörtökön megtámadta egy kifejlett nőstény grizzly medve. A férfi súlyos sérüléseket szenvedett, de legyőzte az állatot - közölték a Montana Fish, Wildlife & Parks tisztviselői.

A grizzly medvét ezúttal legyőzte az idős férfi, de általában az állat kerül ki győztesen - illusztrációForrás: Shutterstock/Scott E Read

A dulakodás során a férfi képes volt elsütni egy kézifegyvert és megölni vele a medvét, mielőtt egy helyi kórházba szállították.

A medve valószínűleg egy anya volt, aki megpróbálta megvédeni kölykeit. A vadvédelmi dolgozók megkezdték a kölykök keresését a környéken. A bocsok korától függ, hogy a vadonban hagyjuk őket, mert ha elég idősek, van esélyük a túlélésre" - mondta Dillon Tabish Wildlife & Parks szóvivője.

A támadás a Flathead Nemzeti Erdőben történt, körülbelül 2 mérföldre északra Columbia Falls-tól, egy északnyugat-montanai, mintegy 5500 lakosú várostól - közölte az állami vadvédelmi hivatal.

Ugyanazon a napon, amikor a férfit megtámadták, a Fish, Wildlife & Parks lelőtt egy felnőtt nőstény grizzly medvét, amely a Yellowstone Nemzeti Parktól északra fekvő Gardner város környékén házakba tört be és élelmet lopott, de embereket nem sebesített meg. Ez a medve nem volt azonos az idős férfi támadójával.

A vadgazdálkodók néha befogják és elszállítják azokat a grizzly medvéket, amelyekről köztudott, hogy problémákat okoznak az embereknek. De azokat megölik, amelyek emberekre támadtak, vagy ha úgy ítélik meg, hogy valószínűleg továbbra is problémát fognak okozni, függetlenül attól, hogy más területre költöztetik őket.

Mintegy 2000 grizzly vándorol Wyoming nyugati részén, Idaho keleti részén és Montana nyugati részén, míg további több ezer a kanadai Sziklás-hegységben és Alaszkában él.

A grizzly medve akár 700 kilósra is megnőhet, az Egyesült Államokban veszélyeztetett faj. Viszont a Sziklás-hegység államainak választott tisztségviselői sürgetik a szövetségi hatóságokat a védett státuszuk feloldására, ami megnyitná az utat a jövőbeni vadászatuk előtt - írja az nypost.com. 

A Grizzly medvét nehéz lefutni, de a lovaknak sikerül! Nézd meg az alábbi felvételen:

 

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek