Videó: Mint egy bibliai csapás – Szitakötők óriási raja árasztotta el a strandot

Hátborzongató felvételeken rögzítették, ahogy a hétvégén akár egy bibliai csapás, egy Rhode Island-i strandot elárasztott egy szitakötőkből álló óriási raj. A strandolók pánikba esve menekültek, vagy meglepetten filmezték a nem mindennapi jelenséget.

A szitakötők, mint egy bibliai csapás, teljesen elárasztották a strandot - illusztrációForrás: Shutterstock/Animals_pic

A végtelennek tűnő, óriási szitakötőraj szombaton szállt le az USA-ban, Westerlyben található Misquamicut Beachre. A bibliai csapásnak tűnő rovarsereg szinte elborított mindent, mindenhová nagy zümmögve beszálltak, nem kímélve az emberek arcát, haját és tárgyait.

Élveztem a szép napot a Misquamicut State Beach-en, amíg ki nem tört a szitakötő-apokalipszis" - mondta egy szemtanú, Stephanie Martin a WCVB-nek.

Voltak, akik álltak és nevettek a hihetetlen jeleneten. Néhány gyerek sikoltozott, míg mások lapátokkal és vizes vödrökkel csapkodták az arra szálló rovarokat.

Egy másik szemtanú, Richard Sontag „inváziónak" nevezte az esetet.

A szitakötők ragadozók, de az emberre nem veszélyesekForrás: André Karwath

A szitakötőrajok általában akkor alakulnak ki, amikor a rovarok nyáron szaporodnak, vagy miután a kisebb rovarokat, amelyekkel táplálkoznak, az időjárási zavarok vagy az emberi tevékenység a levegőbe repíti - írja a WBUR.

A szitakötőrajokban az egyes szitakötők száma akár milliárdos nagyságrendű is lehet, és olyan nagyok lehetnek, hogy a radarrendszerek érzékelik őket.

A szitakötők elsősorban szúnyogokkal és különböző legyekkel táplálkoznak, de például kolibriket is zsákmányolnak.

Az szitakötők az emberre és a háziállatokra nem jelentenek veszélyt – írja az nypost.com.

Bibliai csapás a strandon: nézd meg a videót, ami rögzítette a szitakötők invázióját:

 

 

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek