Erről tudnod kell, ha Thaiföldön tervezel nyaralást

Kipróbálnád milyen az élet Thaiföldön? Részt vennél egy főzőtanfolyamon, orvosi kezelésre utazol, vagy csak digitális nomádként a tengerparton dolgoznál? Bárhogy is legyen, Thaiföldön most mindenre jut időd! Ugyanis a népszerű délkelet-ázsiai úti cél nemrégiben új, öt évre szóló vízumot vezetett be, amely a távmunkásokat és az olyan utazókat célozza meg, akik hosszabb ideig szeretnének a királyságban maradni.

Phuket az egyik legnépszerűbb célpont ThaiföldönForrás: GeoTravellers/commons.wikimedia.org

A thaiföldi miniszterelnöki hivatal által kiadott közlemény szerint a Destination Thailand Visa (DTV) öt éven belül, látogatásonként legfeljebb 180 napos tartózkodást tesz lehetővé a jogosult utazók számára, többszöri beutazás esetén. Ez azt jelenti, hogy a 180 nap leteltével el kell hagyniuk az országot, de amikor újra belépnek, elölről ketyeg az óra.

A kormány közleménye szerint a vízum a távmunkások több kategóriája – köztük a digitális nomádok és a szabadúszók – számára is nyitva áll. Azokat is megcélozza, akik azért szeretnének látogatást tenni, hogy részt vegyenek olyan tevékenységekben, mint a Muay Thai edzés vagy a thaiföldi főzőtanfolyamok, vagy hosszabb orvosi kezelésre érkeznek.

A kérelem benyújtásához az utazóknak bizonyítaniuk kell, hogy legalább 500 000 baht (kb. 13 800 dollár) vagyonnal rendelkeznek, valamint a látogatás célját alátámasztó dokumentumokkal, például egy orvosi központ levelével vagy a Thaiföldön kívüli foglalkoztatási státusz igazolására szolgáló dokumentummal.

A Bangkoki Nagy Palota is híres látnivaló ThaiföldönForrás: AFP/Mladen Antonov

A 10 000 bahtba kerülő vízum nem teszi lehetővé, hogy a kérelmezők Thaiföldön munkát keressenek.

A thaiföldi kormány emellett 57-ről 93-ra bővítette a turizmus és a rövid távú üzleti tevékenység céljából vízummentesen beutazható országok és területek listáját, és a tartózkodás időtartamát 30 napról 60 napra növelte.

Eközben 19-ről 31-re emelkedett azon országok/területek száma, amelyek állampolgárai jogosultak az érkezéskor kiadandó vízumra - írja a cnn.com. 

Nézd meg a legérdekesebb tudnivalókat Thaiföldről:

 

 

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek