Újabb fejlemények a szörfösről, akinek leharapta a lábát egy fehér cápa

Kai McKenzie hivatásos szörfös, az ausztráliai Port Macquarie közelében szelte a hullámokat múlt kedden, amikor egy óriási nagy fehér cápa megtámadta. A 23 éves fiatalembernek sikerült elkapnia egy hullámot és kijutnia a partra, ahol egy szabadnapos rendőr rögtönzött érszorítót készített, hogy elállítsa a vérzést.

Egy fehér cápa volt a támadó - illusztrációForrás: Hermanus Backpackers/Wikipedia

„Ez volt a legnagyobb cápa, amit valaha láttam" – mondta később a szerencsétlenül járt szörfös, akinek a balesetéről mi is beszámoltunk. A fiatal férfi lábát röviddel a támadás során partra sodorta a víz, a helyiek jégre tették, majd kórházba vitték a sérült szörfössel együtt annak reményében, hogy az orvosok visszailleszthetik a végtagot.

Majdnem egy héttel a támadás után Kai McKenzie egy képet posztolt magáról a kórházban, és egy frissítést tett közzé a közösségi médiában.
Észrevettél valamit, ami hiányzik? Hahah" - állt a bejegyzés képaláírásában, tehát a lábát nem sikerült megmenteni és visszailleszteni.

Az „őrült cápatámadást" részletezve egy korábbi Instagram-posztban azt mondta, hogy a közvélemény támogatásának áradata „a világot jelentette számára".
„Hogy itt lehetek... hogy átölelhetem a gyönyörű Eve-emet és a családomat, ez a mindenem" - írta.
Megköszönte a közönségnek az adományokat is, amelyek az orvosi számlák fedezésére létrehozott GoFundMe oldalra érkeztek, ahol már több mint 165 000 ausztrál dollár gyűlt össze.

Hamarosan újra a vízben leszek!" - tette hozzá.

A helyi egészségügyi körzet szóvivője, ahol Kai kezelésben részesül, a betegek magánéletére hivatkozva nem kívánt nyilatkozni arról, hogy megkísérelték-e a végtag visszahelyezési műtétet.

A hatóságok szerint a hivatásos szörföst megharapta egy 3 méteres nagy fehér cápa. Az életét egy szolgálaton kívüli rendőrnek köszönheti, aki egy kutyapóráz segítségével érszorítót készített a sérült lábára.

A sérültet egy helyi kórházba szállították, majd egy nagy traumaközpontba repültek vele, a mintegy 200 kilométerre lévő Newcastle-be. A levágott lába is megjárta a hosszú utat.

A McKenzie család csütörtökön közleményben mondott köszönetet az „egészségügyi személyzetnek, a járókelőknek és az elsősegélynyújtóknak", akik a szörfös életének megmentésén dolgoztak - írja a bbc.com. 

Bár Ausztráliában több cápatámadás történik évente, a halálos kimenetelű balesetek viszonylag ritkák. Ezzel szemben évente több millió cápa pusztul el a halászhálók vagy a cápauszonyleves iránti irdatlan kereslet miatt.

Nézd meg a riportot Kairól, akit egy nagy fehér cápa támadott meg:

 

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek