Videó: Hatalmas cápa a strandon a homokban – Így segítettek rajta a bátor fürdőzők

Félelmetes látvány tárult a strandolók szeme elé: egy óriási cápa a strandon a homokban vergődött, miközben vérfagyasztó állkapcsait csattogtatta. Az USA egyik strandján egy 3 méteres cápát sodort partra a víz, amit a bátor fürdőzők az életük árán juttattak vissza a tengerbe.

Hatalmas cápa a strandon a homokban - Nem egyszeri eset - illusztrációForrás: Shutterstock/ Oleg Znamenskiy

Nem ritka eset, hogy kisebb-nagyobb cápa vetődik partra, majd vergődik egy strand homokjában. Sok esetben a strandolók az életüket kockáztatva segítenek rajta, hogy visszajusson az óceánba.

A tengeri állatok partra sodródása a tudomány előtt is rejtély. A tengeri emlősök időközönként csoportosan vetődnek partra, ahol ha időben felfedezik őket, párat meg tudnak menteni közülük. De sok esetben szinte az egész csapat elpusztul. A tudósok is csak találgatnak a jelenséget illetően. Vannak akik szerint egy eltévedt egyedet követnek, míg mások szerint az egyre melegebb vizekben, a part közelében úszó halrajokat követve sodródnak ki.

A cápák esetében az utóbbiról lehet szó, mert ezek a félelmetes ragadozók néha egészen kijönnek a parthoz, hogy elkapják a kiszemelt prédát. Így tesz az alábbi videóban egy 3 méteres tigriscápa is, ami majdnem a parton ragad:

Legutóbb az USA-ban, a Mexikói-öbölben található Pensacola Beach-en sodródott partra egy vélhetően kékcápa. A bátor strandolók azonnal a segítségére siettek, és a férfiak megpróbálták visszahúzni a ragadozót a tengerbe.

Ez egy cseppet sem veszélytelen vállalkozás, ugyanis az állat bármikor megharaphatja őket. A pánikba esett cápa hadonászik az állkapcsával, csapkod és egyszer az oldalára is fordul. Az egyik fürdőző le akarja beszélni a férfiakat, hogy visszatereljék, mondván túl veszélyes a mentőakciójuk.

Nézd meg az izgalmas képsorokat:

 

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek