Ezeket a párizsi látnivalókat semmiképpen se hagyd ki, ha az olimpián jársz!

Párizs, a fények városa 2024-ben újra a figyelem középpontjába kerül, hiszen az olimpiai játékoknak ad otthont. Ez az esemény nemcsak a sportkedvelőket vonzza, hanem a világ minden tájáról érkező turistákat is, akik élvezni szeretnék a város páratlan szépségét. Ha te is ellátogatsz Párizsba az olimpia idején, ne csak a sporteseményekre koncentrálj! Íme néhány látnivaló, amit semmiképpen se hagyj ki!

Eiffel-torony

Az ikonikus Eiffel-torony Párizs egyik, ha nem a legismertebb szimbóluma, és nem véletlenül. A 324 méter magas építmény tetejéről lenyűgöző kilátás nyílik a városra, emellett sokan szeretnek előtte fotózkodni, hiszen csodálatos látvány, főleg este, kivilágítva. Érdemes előre online jegyet foglalni, hogy elkerüld a hosszú sorban állást!

Az Eiffel-torony Párizsban az olimpia ideje alatt is fogadja a turistákatForrás:Dimitar DILKOFF / AFP

Louvre Múzeum

A világ egyik legnagyobb és legismertebb múzeuma, ahol olyan híres műalkotások találhatók, mint a Mona Lisa és a Milói Vénusz. A múzeum hatalmas, így érdemes egy napot rászánni, hogy felfedezd a gyűjtemény legfontosabb darabjait.

A párizsi LouvreForrás: ian kelsall/pixabay.com

Notre-Dame-székesegyház

Bár a 2019-es tűzvész súlyosan megrongálta, a Notre-Dame-székesegyház továbbra is Párizs egyik legfontosabb történelmi és vallási épülete. A helyreállítási munkálatok folyamatosak, ennek köszönhetően már látható a huszártorony. Előreláthatólag december 8-án nyílik meg a székesegyház nagyközönség előtt újra.

notre dameForrás: Shutterstock

Champs-Élysées és a Diadalív

A világ egyik leghíresebb sugárútján, a Champs-Élysées-n végigsétálva eljuthatsz a Diadalívhez (Arc de Triomphe-hoz), amely Napóleon győzelmeinek állít emléket. A Diadalív tetejéről csodálatos kilátás nyílik a sugárútra és a városra. 

Forrás: AFP/Stefano Rellandini

Montmartre és a Sacré-Cœur Bazilika

Montmartre, a művészek negyede tele van bájos kávézókkal és galériákkal. A domb tetején található Sacré-Cœur (Szent Szív) Bazilikából páratlan kilátás nyílik Párizsra, és a bazilika belseje is megér egy látogatást!
Szerelmi lakatok és a bazilika a párizsi látnivalók közöttForrás: Hans Lucas via AFP/Daniel Dorko / HANS LUCAS/Daniel Dorko

Szajna-parti séták és hajókirándulások

A Szajna folyó mentén sétálva vagy egy hajókirándulás során megcsodálhatod Párizs híres hídjait és épületeit. Egy esti hajóút különösen varázslatos és romantikus élmény, amikor a város fényei tükröződnek a vízen.

Párizs, SzajnaForrás: CLAIRE SERIE / HANS LUCAS / HANS LUCAS VIA AFP

Musée d'Orsay

Ha érdekel a művészet, akkor ez most Neked szól! Ez az egykori vasútállomásból átalakított múzeum elsősorban impresszionista és posztimpresszionista műalkotásokra specializálódott. Itt találkozhatsz Monet, Van Gogh, Degas és Renoir remekműveivel.

A párizsi Musée d'OrsayForrás: Fred Romero/commons.wikimedia.org

Párizsi Opera (Palais Garnier)

A Párizsi Opera, a Palais Garnier, lenyűgöző építészeti remekmű. Még ha nem is veszel részt egy előadáson, érdemes megtekinteni a gazdagon díszített belső tereket és a híres lépcsőházat.

A párizsi operaház esti fényekbenForrás: Shutterstock/Huang Zheng

A látnivalók mellett rengeteg programot szerveztek az olimpia miatt, ezért gondosan állítsd össze az úti tervet, mert az biztos, hogy nem fogsz unatkozni!

Forrás: Wikipedia

Nézd meg videón is Párizs látványosságait:

 

 

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek