Csótányinvázióba torkollt az álomnyaralás

Egy fiatal tanárnő, aki a vesebetegséggel való küzdelme után egy pihentető álomnyaralásra vágyott, végül a Kanári-szigeteki utazás okozta stressz miatt újra kórházba került. A 350 ezer forintért bérelt apartmanját annyira ellepték a csótányok, hogy még a kenyérpirítóban is hemzsegtek. 

Az álomnyaralás rémálomba torkollt, mindenhol hemzsegtek csótányok - illusztrációForrás: Wikipedia Loves Art participant The_Wookies/Wikipedia

A 38 éves angol Melissa Hamiltont 2023 júniusában szállították kórházba, amikor vesebetegsége miatt a káliumszintje lezuhant, így kimerültnek érezte magát, és nehezen tudott járni.

Felépülése után nővérével, Joanna Hamiltonnal, a 31 éves HR-tanácsadóval úgy döntöttek, hogy további gyógyulás céljából háromhetes álomnyaralást foglalnak le a Kanári-szigeteki Arguineguinban. A szállást 740 fontért (350 ezer forintért) foglalták le a Booking.com-on.

Azonban már egy éjszaka után elutaztak, miután felfedezték, hogy csótányok hada van a padlón, repkednek a lakásban, és még a kenyérpirítóban is ott tanyáznak.

Megkeresték a tulajdonost, aki tulajdonos állítólag azt mondta nekik, hogy nem kellett volna egy olyan forró országba jönniük, ahol „mindenhol csótányok vannak". A tulajdonos nem volt hajlandó kártérítést fizetni.

Rémálom lett az álomnyaralásból a Kanári-szigeteken - illusztrációForrás: anyaivanova/Shutterstock

Melissa férje a segítségére sietett: elrepült a Kanári-szigetekre, és további 1600 fontot (750 ezer forintot) fizetett a szállodai szállásért. Hazatérésük után a testvéreknek a Booking.com részleges visszatérítést ajánlott fel, körülbelül 200 fontot (93 ezer forintot), de a rémálom már „tönkretette" a nyaralásukat.

Melissa megfogadta, hogy soha többé nem veszi igénybe a szolgáltatást. A Real Life-nak mesélte el dühítő élményét: "Nagyon dühös voltam: fizetsz a nyaralásodért, és nem kapod meg a megérdemelt szolgáltatást. Ez túlmutatott a takarításon, ez egy fertőzési probléma volt, amit kezelni kellett volna a tulajnak. Nagyon nem éreztem magam biztonságban, miután ezt láttam, még a sütőt sem akartam használni, nagyon rosszul éreztem magam, és ez tönkretette a pihentető nyaralásunkat."

Alig három nappal a nyaralás után Melissa álmosságot és szédülést kezdett érezni, és szívdobogást tapasztalt. Kórházba szállították, és kiderült, hogy a káliumszintje ismét „rendkívül alacsony", ami szerinte a stressz miatt volt - írja az express.co.uk. 

A turisták nem véletlenül szeretik a kanári-szigeteket, nézd meg mennyi csodát rejt:

 

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek