Videó: Kitört az Etna, lezárták a cataniai repülőteret

Az olaszországi Etna vulkán ritkán pihen, tegnap ismét látványos kitörést produkált. A vöröses, izzó láva és a gomolygó füst miatt a kelet-szicíliai Catania városát kiszolgáló járatok kedden leálltak a közeli vulkán kitörése után, ami újabb utazási gondokat okozott a nyári turisztikai főszezonban.

Kitört az Etna vulkánForrás: AFP/Salvatore Allegra

A vulkáni aktivitás csökkenése miatt a járatok este 6 órától újra elindulhattak, néhány érkezést két órával később engedélyeztek, de a repülőtér este 10 órára teljesen működőképessé vált – közölte a repülőtér üzemeltetője az X-en. Ám a napokban még várhatók kitörések, így érdemes figyelni a légitársaságok weboldalát és az applikációikat a legfrissebb hírekért.

Az Etna, a világ egyik legaktívabb vulkánja az elmúlt napokban intenzív tevékenységet produkált, forró hamut és lávát okádva. A hamu egy része a kifutópályákra és a repülőgépekre sodródott.

A repülőteret már korábban is lezárták a hónap elején a forró hamu miatt. A repülőtér Szicília keleti részének csomópontjaként működik, és több érkezőt vonz, mint a főváros, Palermo – írja a reuters.com. 

Az Etna nem mindig lávát lövell magából, néha látványos füstkarikákat ereget, amelyeket ide kattintva nézhetsz meg.

Nézd meg a látványos videót az Etna kitöréséről:

 

 

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek