Spanyolország ékköve: Valencia látnivalói

Valencia - Spanyolország gyöngyszeme - egy olyan város, ami több fronton is lenyűgöző. A gyönyörű tengerpart, a szecessziós mesterművek, a spanyol életérzés és a futurisztikus építmények együtt alkotják ezt a lenyűgöző helyet. De melyek azok a helyszínek, amiket mindenképp látnunk kell, ha itt járunk? Fedezd fel velünk a város legkülönlegesebb látnivalóit, amelyeket vétek kihagyni!

Művészetek városa (Ciudad de las Artes y las Ciencias)

A City of Arts and Sciences egy futurisztikus kulturális és szórakoztató komplexum, ahol Santiago Calatrava és Félix Candela tervezőmunkáját láthatjuk. A komplexum különböző épületekből áll, mint például a Hemisfèric, amely egy planetárium és IMAX mozi, valamint a Príncipe Felipe Tudományos Múzeum, ahol interaktív kiállítások várják a látogatókat. Az Oceanogràfic - Európa legnagyobb akváriuma - szintén itt található.

A Művészetek futurisztikus városa nem véletlenül Spanyolország egyik legszebb városában, Valencia területén, 350 ezer négyzetméteren terül elForrás: robertharding/Martin Child/AFP

Torre de Santa Catalina

A Santa Catalina torony egy 17. századi barokk harangtorony, amely a Plaza de la Reina téren található. Az épület a maga 50 méteres magasságával kiváló kilátást nyújt Valencia óvárosára. A toronyhoz egy gyönyörű templom is tartozik, amely a város egyik legjelentősebb vallási helyszíne. A lépcsők megmászása megéri, hiszen a kilátás a tetején elképesztő. 

Torre Santa Catalina, ValenciaForrás: Shutterstock/Torruzzlo

Central Market (Mercado Central)

Valencia központi piaca, a Mercado Central, a város gasztronómiai központja. A több, mint 100 éves piaccsarnokban ezernél is több stand kínál friss helyi termékeket, tengeri herkentyűket, húsokat, zöldségeket és gyümölcsöket - ha szerencsések vagyunk, akkor még ingyen kóstolót is kapunk. Az épület is szerintem csodaszép, szecessziós stílusú, színes üvegablakokkal és kovácsoltvas díszítésekkel. Vigyázat: tuti, hogy innen nem távozol üres kézzel.

Mercado Central, Piac ValenciábanForrás: Shutterstock/Rosshelen

Európa legkeskenyebb épülete (La Estrecha)

Valencia rejtett kincsei közé tartozik a világ egyik legkeskenyebb épülete, a La Estrecha. A mindössze 107 centiméter széles épület - amely a helyszűke miatt épült így - az El Carmen negyedben található, és bár funkcionálisan már nem lakóépület, továbbra is lenyűgözi a látogatókat egyedi formájával. Sőt, ma már egy kávézó is működik az alsó szintjén. Az épület tökéletes példája annak, hogyan használják ki a városok a rendelkezésre álló helyet .

La Estrecha, A legkeskenyebb ház EurópábanForrás: Shutterstock/Sultan Amir

Pici macskaházak (Casas de Gatos)

Az utolsó és egyben legcukibb ponthoz érkeztünk el, a pici cicaházakhoz. A Casas de Gatos a város egyik legkedvesebb látnivalói közé tartoznak. Ezek az apró, emberi kezek által épített házikók az El Carmen negyedben, a központi utcák mentén találhatóak, és elhagyott vagy kóbor macskáknak nyújtanak menedéket, hogy nekik se kelljen az utcán ázniuk-fázniuk. A színes és meglepően részletgazdag miniatűr házak igazi különlegességek, amelyek nemcsak a macskák, hanem a turisták szívét is elrabolják. 

Casas de Gatos, Pici házak kóbormacskáknak, ValenciaForrás: Shutterstock/Christian Mueller

További 5 látnivalóért lesd meg a következő videót!

 (Forrás: visitvalencia.com, secretvalencia.com, TikTok)

 

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek