Tragédia: Életük legnagyobb kalandjára készültek a szerelmesek, már csak a testüket találták meg a tengeren

A 70 éves Brett Clibbery és felesége, a 60 éves Sarah Packwood életük legnagyobb kalandjára készültek. Az SV Theros nevű vitorlásukkal akarták átszelni az óceánt, de már csak a testüket találták meg a tengeren sodródva egy mentőcsónakban. Az ő megható történetük következik.

Életük legnagyobb kalandjára készültek, többé nem tértek visszaForrás: Theros Sailing Adventure / Facebook

A házaspár június 11-én hagyta el az új-skóciai Halifax kikötőjét, útban az Azori-szigetek felé, amely egy portugál szigetcsoport az Atlanti-óceán közepén, mintegy 2000 mérföldre.
A Sable-sziget egy 27 mérföld hosszú homokpad, amely Halifax-tól mintegy 186 mérföldre délkeletre található. Az Atlanti-óceán temetőjeként ismert, az Atlanti-óceáni Tengerészeti Múzeum szerint 1583 óta több mint 350 hajótörést jegyeztek fel itt. Ott szenvedhetett hajótörést a pár.

Clibbery fia, James a Facebookon közzétett bejegyzésében tisztelgett apja és Sarah előtt. „Csodálatos emberek voltak, és nincs semmi, ami betölthetné azt az űrt, amit eddig megmagyarázhatatlan haláluk hagyott. Az élet nem lesz ugyanaz a bölcsességük nélkül. Ők a tudás és a kedvesség jelzőfényévé váltak. Hiányzik a mosolyotok és a hangotok. Örökre hiányozni fogtok."

A pár kalandos utazóként jellemezték magukat, barangolásaikat a Theros Adventures nevű YouTube-csatornán dokumentálták. A szerencsétlenül járt utolsó utazásuk része volt a házaspár által „Zöld Odüsszeiának" nevezett útnak, amelynek Brett szerint az volt a célja, hogy megmutassa, fosszilis tüzelőanyagok elégetése nélkül is meg lehet tenni nagy távolságokat - írja a cnn.com.

„Elektromos hajónk van. A motort napelemekkel töltjük fel" - mondta Brett a YouTube-on közzétett videójukban.

A szerelmesek SV Theros nevű vitorlásaForrás: Theros Sailing Adventure/ Facebook

A házaspár 2015-ben véletlenül találkozott egy londoni buszmegállóban. Brett azért tartózkodott Nagy-Britanniában, hogy vesét adományozzon a húgának - mesélték a The Guardian című napilapnak, egy 2020-ban megjelent cikkben.

A pár az első találkozásuk utáni néhány hétben minden nap találkozott, mielőtt Brett segített Sarah-nak a haldokló édesanyja ápolásában, majd vesetranszplantációja után segített a férfinak a felépülésben.

Fenntartották a kapcsolatukat annak ellenére, hogy a férfi visszaköltözött Kanadába. Sarah 2016 tavaszán meglátogatta őt a Vancouver melletti Salt Spring Islanden, ahol a Theros vitorlás kikötött.

„Elvitt életem első vitorlásútjára, amit imádtam. Brett a hajó kabinjában kérte meg a kezemet" - mondta Sarah a The Guardiannek.

A házaspár népszerű videókat töltött fel a kalandjaikról, ez volt az egyik utolsó felvétel:

 

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek