Ezen a felkapott spanyol üdülőhelyen mostantól fizetned kell a turisztikai látványosságokért

Aki a Kanári-szigeteken, Tenerifén szeretne túrázni a Masca-szurdokban, többé nem teheti ingyen. A hatóságok a tömegturizmus kezelése érdekében belépődíjat szednek.

A felkapott spanyol üdülőhelyen már nincsenek ingyen a látványosságokForrás: Shutterstock.com / Balate Dorin

A vadregényes Masca-szurdok a Kanári-szigetek egyik legnépszerűbb turisztikai látványossága, amely a sziget többé részéhez hasonlóan szintén szenved a tömegturizmus negatív hatásaitól.

Amint arról a Teneriffa News beszámolt, a szurdok látogatóinak mostantól 30 eurós (több mint 11 ezer forintos) belépődíjat kell fizetniük, és előzetesen regisztrálniuk kell egy online linken keresztül. A díjból származó nyereséget teljes egészében visszaforgatják a környezetvédelmi intézkedésekbe – közölte Tenerife szigetének kormánya.

Emellett 275 főre korlátozzák a Masca hegyi faluba való bejutást. Ezzel egyrészt a falusiak életét, másrészt a környezetet is védeni szeretnék.

A Masca-szurdok viszont nem csak a szépségéről híres, hanem hírhedtté vált az ott történő balesetekről is. Az ok általában a túrázók rossz felkészültsége és a nem megfelelő ruházatuk. Emiatt Tenerife már a múltban is hozott intézkedéseket a bejutás szabályozására - írja a travelnews.ch. 

A Kanári-szigeteken folyó turisztikai vita most először vezetett valódi visszaszorításhoz. Mi is írtunk róla korábban, hogy a szigeten egyre nő az elégedetlenség a tömegturizmus miatt; voltak olyan tüntetők, akik éhségsztrájkba kezdtek. Nemrég pedig a szakértők arra figyelmeztettek, hogy a forgalmi dugók, a torlódások, a szennyvíz, az új szállodakomplexumok okozta környezeti problémák, valamint a hatalmas tömegek miatt a sziget az összeomlás szélére kerülhet.

Hogy miért szeretik annyira a turisták Tenerifét? Az alábbi videóból kiderül:

 

 

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek