Videó: Nagyon pórul járt a turista, aki a brit Királyi Gárda lovával akart pózolni

Egy turista mindenképpen fotózkodni akart a brit Királyi Gárda egyik tagjával és annak lovával, ám az állat nem volt partner ebben. Megelégelve a turisták órák óta tartó zaklatását, beleharapott a nő karjába, aki ezt követően elájult.

A brit Királyi Gárda és lovaik folyamatosan szenvednek a turisták okozta attrocitásoktól - illusztrációForrás: Shutterstock/C Veronique Stone

A turisták évről évre szemtelenebbek a brit Királyi Gárda tagjaival és lovaikkal. Egy szelfiért bármit képesek megtenni, és nem érdekli őket, hogy ezzel milyen stresszhelyzetbe hozzák a lovakat, miközben saját magukat is veszélynek teszik ki. Legutóbb július 21-én elégelte meg a zaklató turistákat egy ló. A London belvárosában készült felvételeken turisták tömegei veszik körül a Királyi Gárdistát és lovát a Household Cavalry Museum előtt, kétségbeesetten vágyva egy fényképes szuvenírre.

A lovat láthatóan zavarja a körülötte lévő tömeg, elfordítja a fejét és testbeszédével is figyelmezteti az embereket, ha túl közel mennek hozzá, akiket ez persze nem érdekel. A felvételen egy fekete baseball sapkát viselő nő fut a ló mellé, közvetlenül egy tábla alá amelyen ez áll: „A lovak rúghatnak vagy haraphatnak".

A megriadt állat nem habozik, és a nő karjába harap. A gyanútlan turista felsikolt, és a barátai felé szalad, miközben a tömeg tátott szájjal figyeli. A csoport megvizsgálja a lány sebét, és az egyik férfi vattapamaccsal kezeli a harapásnyomot. A nő ezt követően elveszíti az eszméletét és a földre zuhan.

Miközben a rendőrök ellátják a sérült nőt, a turisták továbbra is a királyi őr és a lova körül tolonganak. Néhányan még mindig megpróbálják megsimogatni és megsimogatni a nyugtalan állatot.

A megharapott turista esete egyáltalán nem egyedi. A múlt hónapban egy turista a Buckingham-palota előtt a járdára zuhant, miután látszólag lefejelte őt a királyi gárda egyik lova - bár nem minden szemtanú volt meggyőződve erről.

Májusban a Királyi Gárda egyik lova megharapott egy turistát, miután az megérintette az állatot, miközben fotózáshoz pózolt. A videófelvételen az látható, hogy a nő anyakára tette a kezét, miközben fényképezkedett.

Idén januárban egy női turista pózolt egy fotózásra a Királyi Gárda lovával, amikor az ráharapott a dzsekijére, és agresszívan rángatta a nőt.


Annak ellenére, hogy sokan turistalátványosságnak tartják őket, a királyi gárda elit katonákból áll, akiknek feladata az uralkodó életének és birtokainak védelme.

 A Királyi Gárda általában nem léphet kapcsolatba a közönséggel, de kiabálhatnak, ha túl közel kerülnek hozzájuk, vagy felmutathatják a szuronyukat, ha agresszívvá válnak a turisták.

A katonák nem hagyhatják, hogy bármi is elterelje a figyelmüket a feladataikról - a kétórás műszakok alatt tilos bárhová is elmenniük -, és átvonulnak mindenkin, aki az útjukba kerül.

 

 

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek