Videó: Villám csapott fűnyírás közben a 17 éves fiúba

Elképesztő balesetet rögzített a biztonsági kamera a floridai Seminole megyében (USA): egy 17 éves fiúba belecsapott a villám, miközben füvet nyírt. Csodával határos módon túlélte a több tízezer amper erejű természeti jelenséget.

Óránként átlagosan százezer villám éri el a földfelszínt - illusztrációForrás: Shutterstock/ Mokhlis Toni

Daniel Sharkey egy szorgos tinédzser, aki kiveszi a részét a ház körüli munkákból. Így tett a minap is, és bár látta a sötét fellegeket az égen, úgy gondolta, hogy még végez a ház előtti gyep lenyírásával mielőtt eleredne az eső. Daniel úgy saccolta, hogy van még 10-20 perce a vihar kitörése előtt, ám tévedett: váratlanul belecsapott a villám – írja a feol.hu.

A fiút teljesen kiütötte az elektromos kisülés, amely a mellette álló fát is telibe kapta. Talán éppen ennek köszönheti az életét. Daniel a kórházi ágyról bejelentkezve elmondta, hogy eleinte azt sem tudta, mi történt: nem érezte a végtagjait, beszélni sem tudott, csak feküdt magatehetetlenül és remélte, hogy valaki megtalálja. Végül a szomszédok siettek oda hozzá és hívták ki a mentőket.

Biztos vagyok benne, hogy ez csak másodpercekig tartott, de egy örökkévalóságnak tűnt – idézte fel a fiú a baleset utáni pillanatokat.

Danielnek szívritmuszavara volt és égési sérülést szenvedett a karján, de csodával határos módon ennyivel megúszta a villámcsapást.

Nézd meg a Danielről készült riportot:

 

 

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek