Videó: Új felvételek egy érintetlen indián törzsről, akik előtt ismeretlen a civilizáció

Egy elképesztő új videó látott napvilágot egy érintetlen indián törzsről, akik még nem érintkeztek a civilizációval. A vadászó-gyűjtögető életmódot folytató Mashco Piro törzs tagjai lándzsákkal hadonásznak egy folyó partján a perui esőerdőben.

Az érintetlen indián törzsről eddig nem tudtak a kutatókForrás: Survival International

Jogvédő csoportok attól tartanak, hogy a törzset a térségben folyó fakitermelési műveletek miatt kitelepítik a területükről, vagy az otthonukat egyre jobban megzavarja a fakitermelés és az ezzel járó civilizáció.

A videófelvételen a Mashco Piro törzs tagjai – amely a világ legnagyobb érintetlen törzse lehet – a homokos folyóparton állnak hosszú hajjal, ágyékkötőben, a talaj miatt meszes lábakkal.

A folyó túlpartjáról készült ritka videón látható, hogy a törzs kis csoportokban álldogál, néhányan kocogva veszik fel a földben pihenő nagy lándzsákat. Mások beszélgetnek, gesztikulálnak egymásnak, és segítenek tárgyakat cipelni a folyó mentén.

A szakértők attól tartanak, hogy a visszahúzódó törzs egyre gyakrabban hagyja el a délkelet-perui Madre de Dios régióban található otthonát, mivel a fakitermelők egyre több fát vágnak ki az esőerdőből.

A Survival International, amely világszerte törzsekkel dolgozik együtt a biztonságuk érdekében, azt állítja, hogy az elmúlt napokban több tucat törzsi ember jelent meg más törzsi települések közelében Peru délkeleti részén, akiket a fakitermelők jelenléte aggaszt – írja a Dailymail.

Egyre kisebb az esély érintetlen indián csoportokra bukkanni, hiszen az erőszakosan előretörő civilizáció utoléri őket és gyökeresen megváltoztatja az életüket.

Nézd meg az érintetlen indián törzsről készült felvételeket:

 

 

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek