Botrány Firenzében! Felajzott turisták együttlétet imitáltak a híres szoborral

Óriási a felháborodás Firenzében, miután női turisták sértő módon viselkedtek egy híres köztéri szoborral. A felajzott turisták együttlétet imitáltak a kincset érő, több száz éves Bacchus szoborral. A helyi lakosok és a tisztviselők kemény fellépést követelnek a tiszteletlen nyaralók ellen.

A turista akár kárt is tehetett volna az emlékműbenForrás: Facebook

Egy női turista óriási felháborodást váltott ki az olaszországi Firenzében, miután felmászott egy emlékműre, hogy intim együttlétet szimuláljon egy híres szoborral. Egy felháborodott lakos a turistákról készült képeket egy helyi Facebook-csoportban tette közzé, amelyhez azt írta: „Ez a tisztelet Firenzének", miközben bírálta az olasz város turizmusát.

Egy másik, szőke turista is zaklatta a műemléket, felmászott rá az olasz város Borgo San Jacopo negyedében, majd úgy tett, mintha megcsókolná a bronzszobrot. Ezzel akár súlyos károkat is okozhatott volna az emlékműben.

A meg nem nevezett nő a szobor előtt állt, miközben illetlen mozdulatokat tett, amelyekről egy barátja fényképeket készített. A másik turista fekete rövidnadrágban és fehér pólóban a szobor előtt térdelt, látszólag szexuális aktust imitálva.

A firenzeiek rettentően felháborodtakForrás: Facebook

A tisztviselők most szigorú, zéró toleranciát követeltek a tiszteletlen nyaralókkal szemben.

A szobor az eredeti bronz Bacchus másolata, amit Giambologna készített az 1560-as években, és amelyet a Bargello Múzeumban őriznek - írja a dailymail.co.uk. 

Világszerte egyre több ország és város rág be a neveletlen turistákra

Egy hónapja például Kínában majdnem odavesztek a pandák a nemtörődöm látogatók miatt a Csengtui Óriáspanda-tenyésztési Kutatóbázison. A turisták ugyanis bambuszhajtásokat, nyalókapálcikákat, cigarettát, tojást vagy kenyeret dobáltak, valamint köpködtek a pandák szabadtéri játszóterére.

Japánban pedig a Kiotó elegáns és történelmi negyedében, Gionban dolgozó és élő gésákat zaklatják az alpári látogatók. Voltak, akik  rángatták a gésák kimonóját, fényképezőgépekkel és okostelefonokkal kergették őket, kitépték a hajdíszeiket, és még cigarettacsikkekkel is megégették őket. Ennek hatására a városvezetés Gionban megtiltotta a turisták számára a fényképezésüket, és bevezették a szabálysértésért járó pénzbírságokat.

 

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek