Tripadvisor: Ezeket az éttermeket kerüld el, ha Törökországban jársz

Törökország gazdag kulturális örökségével és ízletes konyhájával vonzza a turistákat a világ minden tájáról. Azonban, ahogy minden országban, itt is vannak olyan éttermek, amelyeket jobban jársz, ha elkerülsz. A Tripadvisor felhasználói értékelései alapján összeállítottuk azon éttermek listáját, amelyeket semmiképpen se próbálj ki.

Old Town Umbrella Restaurant - Antalya

Ha Antalyában jársz, az Old Town Umbrella Restaurantot messziről kerüld el! Egy utazó arról számolt be, hogy 44 eurót - azaz több, mint 17 ezer forintot - fizetett két döner kebabért, amihez sem ital, sem rizs, sem saláta nem járt. A személyzet kedvesen viselkedett, de az étel ízetlen és túlárazott volt. Egy másik vendég szerint a számla végösszege és az étlapon szereplő árak nem egyeztek, ráadásul 10% borravalót is rákényszerítettek.

Az étteremben rengeteg légy volt, ami rontotta az étkezés élményét. Egy harmadik vendég 5860 török lírát fizetett két levesért, két salátáért, valamint egy húsos tálért zöldségekkel és rizzsel, ami több mint 63 ezer forintot jelent.Többen is panaszkodtak arra, hogy a hely kinézetre csábító, de az étterem nem tudta biztosítani a kért ételeket, és a fizetésnél kiderült, hogy nincs kártyás fizetési lehetőség sem. Mindenképpen kerülendő!

Strandolás felsőfokon - ezt nyújtja Antalya tengerpartjaForrás: yusuf kazancı/Pixabay

Apollon restaurant - Side

Ha Sidében jársz, az Apollon Restaurant eszedbe se jusson! Több vendég is csalódottságának adott hangot, miszerint az étterem nagyon szereti átverni a vendégeit - főleg, ha azok turisták. Az ételek árai nincsenek feltüntetve, és a számla jóval magasabb lehet, mint amit várnál. Egy vendég beszámolója szerint a hotelükből félórás autóútra levő étterem a szállítási költséget is felszámította - ami sehol nem volt feltüntetve, hogy van - az ár pedig aránytalanul magas volt. 

Az étterem ráadásul kihasználja a turisták jóhiszeműségét, és az ételek minősége is messze elmarad az elvárttól. Egy másik vendég beszámolt arról, hogy egy órát kellett várniuk egy kis darab kenyérre és mártogatósra, ráadásul még a rendelt omlettet is elfelejtették elkészíteni a gyereküknek. Az egyetlen pozitívum a gyönyörű kilátás naplementekor. Ami még megbotránkoztató, hogy a hotel nem adott egy vendégnek hivatalos számlát, csak egy kézzel írott cetlit mutattak fel. Sidében sokkal jobb éttermek is vannak, ahol az árak reálisak és az ételek minősége is kiváló, ezért válassz mindenképpen másikat!

Apollón temploma Side ókori romvárosában, háttérben a Földközi-tenger.Forrás: Shutterstock/saiko3p

Marina Restaurant, Bodrum City

A Marina Restaurantot mindenképp érdemes elkerülnöd, ha gasztronómiai élményekre vágysz. Egy vendég 36 000 forintot fizetett négy darab osztrigáért. A személyzet azzal magyarázta a magas árat, hogy francia importcikk. Egy másik elégedetlen vendég szintén panaszkodott, hogy olyan tételeket számoltak fel neki, amiket nem is rendelt, valószínűleg azért, mert arra számítanak, hogy átverhetik a turistákat.

Egy másik látogató 14,560 török lírát - azaz 157 ezer forintot - fizetett három személyre, miután az étterem olyan ételeket is felszámolt, amiket nem rendeltek, és ezután még extra borravalót is kértek a konyhai személyzetnek. Sokan beszámoltak a tulajdonosról, aki elképesztően flegma és arrogáns. Valakivel az is előfordult, hogy a "Lamb Tandir" (omlós bárányhús) helyett egy marhapörköltet kaptak, az adana kebab pedig nyers volt. Tehát, ha nem akarsz kellemetlen élményekkel gazdagodni, inkább kerüld el ezt az éttermet.

BodrumForrás: yeshimss/Pixabay

Baran 2 Restaurant, Isztambul

Isztambulba utazók, óvakodjatok a Baran 2 Restaurant-tól! A hely nagyon drága, az ízek csapnivalók. Egy vendég arról számolt be, hogy egy hatalmas, zöldségekkel és hússal töltött kebab helyett egy apró tortilla tekercset kapott, ami alig tartalmazott néhány vékony paradicsomszeletet és kevés húst.
Más vendégek is hasonlóan csalódottak voltak: lassú kiszolgálásról, hideg ételekről és udvariatlan személyzetről számoltak be.

Többen is azt írták, hogy ez az étterem is sportot űz a turisták kisemmizéséből: a személyzet rejtett költségekkel terheli meg a számlákat, mint például extra díj a rizsért és naan kenyérért, valamint 10% szervízdíj. Az egyik vendég még azt is elmondta, hogy miután a számla miatt reklamált, a személyzet agresszívvá vált, de olyannyira, hogy rendőrt hívott, de azok nem jöttek ki. Az étterem tisztasága is kifogásolható, különösen a mellékhelyiségek állapota miatt.

IsztambulForrás: Wizz Air

(Forrás: tripadvisor.com)

Ha Törökországba tervezel utazni, érdemes belenézned a Gazdaságos Utazó videójába, ahol minden fontos dolgot megtudhatsz még a nyaralás előtt:

 

 

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek