Végzetes fotó: Elefántok végeztek a turistával egy nemzeti parkban

Halálra tiport egy férfit egy elefántcsorda, miután kiszállt az autóból, hogy fényképet készítsen róluk.. A 43 éves spanyol turistát három másik utasa figyelmeztette, hogy ne hagyja el az autót a dél-afrikai Pilanesberg Nemzeti Parkban.

A fotó illusztrációForrás: AFP/Tony Karumba

Egy 3,5 tonnás kifejlett nőstény, amely a borját védte, a férfi felé rohant, mire két másik elefánt is bekapcsolódott az üldözésbe. Bár a férfi visszarohant, az elefántok utolérték, és 30 másodpercen belül végeztek vele. Ezután az elefántok tovább indultak. A kocsiban maradt másik három látogatónak nem történt bántódása.

A North-West Parks & Tourism Board szóvivője elmondta: „Az elefántok azonnal eltávolodtak a helyszínről anélkül, hogy agresszívan reagáltak volna a közeli járművekre, és eltűntek a bokrok között."

Egy névtelenségbe burkolózó parkőr azt mondta: „Nagyon ostoba dolog volt, és a turistára szó szerint rákiabálták, hogy üljön vissza az autójába, de fényképeket akart készíteni a csordáról. Túl messzire ment le az útról ahhoz, hogy időben vissza tudjon érni az autóhoz, amikor megtámadták. Barátai hisztérikus állapotban voltak, és azonnali szakértői tanácsadásra szorultak."

Az őr szerint az elefántok nem okolhatók emiatt, teljesen normálisan viselkedtek, amikor veszélyben érezték a borjút – írja a metro.co.uk.

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek