Videó: Egy kötéltáncos átgyalogolt Olaszországból Szicíliába egy 3,6 km hosszú kötélen

Egy észt sportoló történelmet írt, mivel ő lett az első ember, aki gyalog kelt át egy kötélen az olaszországi Messinai-szoroson. Lélegzetelállító 3646 méteres utat tett meg július 10-én, 220 méterrel a tenger felett sétálva.

Szicíliát és az olaszországi szárazföldet több mint 3,6 kilométer válassza el egymástól, amit most kötélen tett meg a sportolóForrás: Red Bull Content Pool via AFP/Matteo Mocellin / Red Bull Content Pool/Matteo Mocellin

Az út csaknem három órát vett igénybe, mivel 30 futballpályánál is hosszabb távot tett meg egy mindössze 2 centiméter széles kötélen. Egy 265 méter magas toronyból indult el, majd a korábbi 2,7 kilométeres világrekordot felülmúlva lépdelt tovább.

Itt már ünnepel Janna Roose, aki bátorságával és ügyességével beírta nevét a történelembeForrás: Red Bull Content Pool via AFP/Gabriele Seghizzi / Red Bull Content Pool/Gabriele Seghizzi

Azonban mindössze 80 méterre a céltól Roose leesett a kötélről, majd visszamászott, és folytatta útját a végállomásig.

A szakágának szabályai azonban megkövetelik, hogy a rekord érvényesítéséhez egy esés nélkül teljesített átkelés szükséges. A leesés tehát azt jelentette, hogy nem tudta megszerezni a lenyűgöző világrekordot.

Roose-nak körülbelül 15 000 lépés kellett megtennie ahhoz, hogy elérje a túloldalt, mely a szicíliai Torre Faróban végződött, amit egy leeséssel végig is csinált első emberként – írja az Independent.

 

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek