Savas, forró gejzírbe hajtott egy 5 embert szállító autó

Nem a medvék és a bölények az egyetlen potenciális veszélyforrások az USA-ban található Yellowstone Nemzeti Parkban. A területen több ezer veszélyes, termikus képződmény található, amit a héten 5, autóban utazó turista is megtapasztalt, amikor autójuk teljesen elsüllyedt egy savas, forró gejzírben.

Yellowstone Nemzeti Park gyönyörű, de sokszor veszélyes természeti csodákat rejtForrás: Adam Derewecki /Pixabay

Idén már írtunk egy szomorú esetről, amikor egy 23 éves férfi fürdőzni szeretett volna egy forrásban, ám, amikor az ujját bedugva ellenőrizni szerette volna a víz hőmérsékletét, megcsúszott és beleesett a forró, savas vízbe. A férfi teste teljesen feloldódott, csak a papucsa és a pénztárcája marad utána.

Csütörtökön újabb baleset történt, egy autó 5 utasával véletlenül lehajtott az úttestről és belehajtott a Semi-Centennial gejzírbe. A jármű teljesen elmerült a közel 3 méteres, forró vízben.

Mindannyian ki tudtak menekülni a járműből, majd mentőautóval egy közeli kórházba szállították őket. Szerencséjükre a sérüléseik nem voltak életveszélyesek – tudatta a Yellowstone Nemzeti Park.

A rendfenntartó erők pénteken mintegy két órára lezárták az úttest mindkét sávját a baleset helyszínének közelében, hogy az autót kiemeljék a vízből. A baleset körülményeit tovább vizsgálják.

A Semi-Centennial egy savas gejzír, melynek hőmérséklete 40 Celsius-fok körül mozog. A Yellowstone Parkban többféle hidrotermális képződményt láthatnak a kirándulók: forró forrásokat, gejzíreket, iszapforrásokat és fumarolákat (gőzkibocsájtásokat).

Az USA Wyoming, Montana és Idaho szövetségi államainak területén, a Sziklás-hegységben elterülő Yellowstone-ban több mint 10 000 ilyen természeti jelenség található, valamint több gejzír tör felszínre, mint bárhol máshol a Földön – írja a cnn.com.

Ha kíváncsi vagy a Yellowstone Nemzeti Park csodás természeti kincseire, nézz bele az alábbi videóba:

 

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek