Top 3 helyszín, amit látnod kell, ha Svájcban jársz

Svájc, az Alpok ölelésében fekvő varázslatos ország nemcsak egy csokoládéparadicsom, hanem egy olyan hely is, ahol a természet annyira lélegzetelállító, mintha csak egy "green screen"-t néznénk. Ha szeretitek a nyugalmat, ne hagyjátok ki az olyan különleges helyszíneket, mint Brienz, Grindelwald és Blausee. Íme minden, amit tudnod kell róluk!

Brienz

Brienz, a Brienzersee tó partján, a svájci Alpok lábánál fekvő varázslatos kisváros, ahol felejthetetlen időutazást tehetsz. A tó kristálytiszta vizében tükröződnek a hófedte hegyek és a vakítóan zöld lombozatú fák. A helyi műhelyekben kézművesek generációi őrzik és ápolják a tradicionális fafaragási technikákat, melyekből csodálatosan kidolgozott, egyedi tárgyak születnek. A Brienz Rothorn vasút Európa egyik legrégebbi gőzmozdonyával közlekedik, mondanom sem kell, gyönyörűséges útvonalon.

Brienz nemcsak a művészetek és a természet szerelmeseinek paradicsoma, hanem kulturális élményekben is bővelkedik. Több kisebb múzeum is található itt, melyek bemutatják a helyi kultúrát, történelmet és népművészetet. Például a Brienz Múzeum és a Hölzli Múzeum érdekes betekintést nyújtanak a város és környéke múltjába, valamint a fafaragás hagyományaiba.

Brienz  SvájcForrás: Shutterstock//Bohdan Volkov

Grindelwald

Grindelwald - a síelés és túrázás eldorádója - egy alpesi álom. Az Eiger, a Mönch és a Jungfrau hegyek határolják, amitől még inkább hívogató helyszín. Grindelwald tökéletes kiindulópont a hegyi kalandokhoz, például hegyi kerékpározáshoz, tandem ejtőernyőzéshez, vagy gleccsertúrákhoz - persze, csak ha elég bátor vagy.

A Grindelwaldtól könnyen elérhető függőfolyosó is egy olyan kaland, amihez kell a bátorság, de higgyétek el, megéri! A 300 méteres sétahíd kilátója 45 méterre nyúlik be konkrétan a semmi közepére, ezért azok, akik félnek a magasságtól, ne nagyon vállalják be!

Pontosan ilyennek képzelünk el egy alpesi tájatForrás: Maria Mozgovaja/Shutterstock

Blausee

Utoljára hagytam a személyes kedvencemet. Blausee, vagyis a Kék Tó egy igazi természeti csoda Svájcban. A tó vize olyan kék, mint egy festményen, arról nem is beszélve, hogy annyira tiszta a vize, hogy lelátni majdnem a fenekéig. A hab a tortán pedig az, hogy lehet csónakázni a tavon.

Blausee környékén gyönyörű túraútvonalak találhatók, amikért megéri a verejték. A Blausee Naturpark ideális hely a természet szerelmeseinek, és azoknak, akik távol szeretnének lenni a mindennapi élet zajától. Kalandra fel!

Blausee, SvájcForrás: Shutterstock/Altug Galip

A következő videón gyönyörű felvételekről csodálhatjátok meg Svájc 3 lélegzetelállító helyszínét!

@beautifuldestinations Would you recommend anywhere else in Switzerland to visit? ✈️  @swissaround, @cameronkernahan, @q_85m, @travel.and.otherstories @tamas.pix Brienz, Grindelwald, Blausee - Switzerland #switzerland#brienz#grindelwald#blausee#switzerlanditinerary#traveltok♬ Find a Melody (Edit) - Andrea Vanzo

 

(Forrás: TikTok (@beautifuldestinations)

 

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek