700 év után eladóvá vált egy angol család kastélybirtoka

Eladóvá vált egy 14. századi kastély és a környező földek, amelyek több mint 700 éve ugyanazon család tulajdonában állnak. A Ripley kastély és birtok jelenleg Sir Thomas és Lady Ingilby tulajdona. A pazar területen található épület tavakkal, szarvas parkkal, melegházakkal és konyhakerttel is rendelkezik.

A Ripley kastély generációkon át egyetlen család birtokában álltForrás: Dposte46/Wikipedia

Az észak angliai Harrogate fürdőváros közelében található Ripley kastélyt idén ősszel bocsájtják eladásra, bár a kért árat még nem közölték. A további információk, köztük az ár, október után lesznek elérhetők. Annyit tudni lehet, hogy az eladás valószínűleg magában foglalja nem csak a kastélyt és a hozzá tartozó kertet, de a tulajdonosok birtokában álló kávéházakat és a Boar's Head kocsmát is.

„Az ingatlanok legtöbb vállalkozása továbbra is a szokásos módon fog működni, és értékes ügyfeleinket, alkalmazottainkat és bérlőinket a lehető leghamarabb értesítjük a terv bármilyen változásáról" – áll a közleményükben.

A birtok népszerű esküvői helyszín is, ahol a vendégek rendelkezésére állnak olyan programok, mint a zorbing (felfújt gömbben gurulás) és az íjászat.

A Ripley Estate honlapja szerint 26 nemzedék óta az Ingilby családban tulajdona.

Sir Thomas Ingilby, aki 1290 és 1352 között élt, 1308 körül feleségül vette Edeline Thwenge örökösnőt, és hozományaként megszerezte a Ripley kastélyt. Fia, Thomas mentette meg III. Edward király életét, amikor egy vaddisznó megsebesítette és emiatt hálául lovaggá ütötték.

I. Jakab angol király is megszállt a kastélyban 1603-ban, de 1605-re az Ingilby család tagjai részt vettek egy összeesküvésben, hogy megöljék – olvasható a BBC cikkében.

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek