Eltűnt tinédzser után kutattak Tenerife szigetén, egy másik eltévedt turistára leltek

A spanyol rendőrség – bár eredetileg egy eltűnt 19 éves brit fiatal után kutatott Tenerife szigetén – megmentett egy skót turistát, aki eltévedt a hegyekben - közölték kedden a helyi hatóságok.
A megmentett férfit kimerülve, de egyébként épen találták egy szurdokban - ismertette a rendőrség szóvivője Buenavista del Nortéban.

A skót férfi pénteken indult kirándulni a sziget északnyugati részén, de amikor órákkal később sem tért vissza, Los Carrizales település lakói riasztották a hatóságokat.

Az MTI híre szerint ugyanabban a régióban múlt hétfőn tűnt el a 19 éves Jay Slater, akinek telefonja utoljára egy mély vízmosásból jelzett egy távoli nemzeti parkban. A brit állampolgárnak továbbra sem lelik nyomát, pedig rendőrök, speciális mentők és tűzolók tucatjai keresik kutyákkal, drónokkal és helikopterrel is.

Tenerife inkább tengerparti nyaralóhelyeiről, mint vad tájairól ismert, pedig jócskán van mit felfedezni a túrázóknakForrás: Shutterstock.com / Balate Dorin

A fiatal férfi eltűnését június 17-én jelentették, miután felhívta barátját, és elmondta neki, hogy elkeveredett a szigeten, és már csak 1%-on áll a telefonjának töltöttsége.

Utolsó ismert tartózkodási helye Masca falutól északra volt, és azóta sem bukkantak a nyomára – írja a Daily Star.

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek