Ezekben a hazai romantikus parkokban úgy érezheted magad, mint egy Bridgerton-szereplő

A kosztümös filmek világa sokak számára csábító lehet: virágos kertek, csodás díszletek között sétálni igazán romantikus időtöltés. Ezúttal időgépre sem lesz szükségünk, ugyanis összegyűjtöttük Magyarország legszebb, múltidéző parkjait, ahol valódi hercegnőnek érezhetjük magunkat.

Romantikus kikapcsolódás – tatai Angolkert

A tatai Angolkert Magyarország egyik legszebb kertje, az Esterházy-család megbízásából készült a 18. század végén. A kert romantikus hangulatát festői tavak, szigetek, vízimalmok és egy hangulatos pálmaház fokozzák.

Forrás: Tatai Angolkert/Facebook

Különleges látványossága a kerti teaház, amit a korabeli angol parkok mintájára építettek. Ez a helyszín nemcsak a természet szerelmeseinek nyújt kikapcsolódást, hanem kulturális és történelmi értékeivel is vonzza a látogatókat.

Webcím: www.tataiangolkert.hu

Cím: 2890. Tata, Sport utca 23.

Belépő ára: felnőtt jegy:1500 Ft, gyerek/nyugdíjas jegy: 1000 Ft.

Az angolkert és a malomkert külön jeggyel látogatható.

Versailles-i pompa – Esterházy-kastély

Az Esterházy-kastélyt, melyet „Fényes" Miklós építtetett a 18. században, a „magyar Versailles"-ként is emlegetik. A kastélyban Joseph Haydn, a híres zeneszerző, több mint húsz évig élt és alkotott.

Forrás: Fanny

Az épület és a környező kertek ma is látogathatók, gazdag kulturális programokat és kiállításokat kínálva. A kastély a barokk művészet remekműve. Ráadásul itt található Cziráky Margit Rózsakertje, amely valóban Magyarország egyik legszebb rózsakertje. Több mint 8000 tő rózsa és több száz rózsafajta nyílik benne, melyből minden évben szakemberek választják ki az év rózsáját.

Forrás: Esterházy-kastély Fertőd - Hivatalos/Facebook

Webcím: www.eszterhaza.hu/kastely

Cím: 9341. Fertőd, Joseph Haydn utca 2.

Belépő ára: Cziráky Margit Rózsakert: felnőtt 1500 Ft, gyerek: 1000 Ft.

A kastély és a park külön jeggyel látogatható.

Barokk fényűzés – Széchenyi-kastély

A nagycenki Széchenyi-kastély Széchenyi István szülőhelye és otthona volt. Mára Magyarország egyik legjelentősebb történelmi emlékhelyévé vált. A kastély barokk stílusban épült a 18. században, és a Széchenyi családjának generációi számára szolgált rezidenciaként.

Forrás: MTI/Filep Istvan

Az épület ma múzeumként működik, bemutatva a „legnagyobb magyar" életét és munkásságát, valamint a család történetét. A kastélyt körülvevő gyönyörű park, a híres hársfasorral, kellemes sétákra csábít.

Cím: 9485. Nagycenk, Kiscenki utca 3.

Belépő ára: parklátogatói jegy: 500 Ft

A kastély és a park külön jeggyel látogatható.

Múzsák kertje – Berzsenyi Park

A Berzsenyi Park Kaposvár egyik legszebb zöldterülete, a 20. század elején létesült és a város szívében található. A parkot Berzsenyi Dániel költőről nevezték el, sétányainak, virágágyásainak, valamint szobrainak köszönhetően kedvelt pihenőhely a helyiek és a turisták körében.

Forrás: own photo/közkincs/Wikipedia

Különlegessége a zenepavilon, amely nyári koncerteknek és kulturális rendezvényeknek ad otthont.

Cím: 7400 Kaposvár, Damjanich és Kossuth utca kereszteződése

Belépő ára: ingyenes

Varázslatos növénykavalkád – Alcsúti Arborétum

Az Alcsúti Arborétum, amely az 1950-es években készült el, a Vértes-hegység lábánál található, és mintegy 40 hektáron terül el. Az arborétum több mint 200 fa- és cserjefaj otthona, amelyek különleges látványt nyújtanak az év minden szakában.

Forrás: alcsuti-arboretum.hu

A területet gondosan kialakított sétautak hálózzák be, így a látogatók kellemes andalgások során fedezhetik fel a változatos növényvilágot. Az arborétum nemcsak botanikai értékekkel bír, hanem fontos oktatási és kutatási helyszín is.

Cím: 8087 Alcsútdoboz, Kastélykert út 2.

Belépő ára: teljes árú jegy: 2400 Ft, kedvezményes jegy: 1800 Ft.

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek