Budapest is szerepel a világ 10 legtöbbet fotózott helyének listáján

Tanel Tammet, egy zseniális észt informatikus egy térképészeti alkotás ötletgazdája, mely azokat a helyeket mutatja meg a térképén, amelyek világszerte a legjobban és leginkább megmozgatták a fotósok fantáziáját – írja a traveller365.com.

Isztambul is felkerült a lista közepére, nem véletlenül - illusztrációForrás: Shutterstock/Seqoya

A Panoramio térképen a legfotogénebb úti célok között a mi meseszép fővárosunk is szerepel. Nézzük a teljes 10-es listát, fordított sorrendben, mely városokban kattintják legtöbbször a mobilokat és a fényképezőgépeket.

10. Budapest

Rólunk ezt írják: a kelet és nyugat elbűvölő fúziója, ahol díszes termálfürdők, grandiózus paloták és a Duna szövi grandiózus meséjét.

9. Buenos Aires

Argentína elbűvölő fővárosa, ahol tangó táncol a levegőben, történelmi városrészek csábítanak, és  tapintható a szenvedély.

Buenos Aires - színes, vidám, szenvedélyes városForrás: Shutterstock/Eskystudio

8. Firenze

Reneszánsz ékszer, tele lenyűgöző művészettel, csodás építészettel és olyan nagyságok leírhatatlan örökségével, mint Michelangelo.

7. Monaco/Monte Carlo

A gazdagok és híresek játszótere, amely előkelőséget és csillogást áraszt a francia Riviéra azúrkék vizeinél.

6. Velence

Egy lebegő remekmű, ahol a gondolák nyugodtan suhannak át labirintusszerű csatornákon, és csodálatos építészeti kincseket tárnak fel.

Velence a világ egyik leglátogatottabb városa, karnevál idején pedig a szokásosnál is többen szoktak érkezni a városbaForrás: NurPhoto via AFP/Luigi Berengo/LiveMedia/NurPhoto/Luigi Berengo

5. Isztambul

Fenséges híd két kontinens között, amely bizánci és oszmán hagyatékok gazdag örökségével büszkélkedhet, és áthatja utcáit.

4. Párizs 

A romantika megtestesítője, olyan ikonikus helyszínekkel díszítve, mint az Eiffel-torony, a Louvre Múzeum és a Notre-Dame-székesegyház.

3. Barcelona

Az építészeti csodák, a napsütötte strandok és a katalán kultúra lüktető ritmusának vibráló esszenciája.

A meseszép Güell park BarcelonábanForrás: Shutterstock/Georgios Tsichlis

2. Róma/Vatikánváros

A gazdag történelemmel átitatott örök város, ahol az ókori romok és a reneszánsz csodák tökéletes harmóniábanléteznek együtt.

1. New York

A nyüzsgő metropolisz, amely soha nem alszik, a sokszínűség olvasztótégelye és magasba tornyosuló felhőkarcolók helyszíne, mely minden látogató ledvenc témája.

A New York-i Szabadság-szobor egészen biztosan szrepel a világ  legtöbbet fotózott tereptárgyai küözöttForrás: Getty Images via AFP/2022 Getty Images/Eugene Gologursky

 



Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek