Krokodillal viaskodott a nő, hogy megmentse az ikertestvérét

Királyi vitézségi kitüntetést kap az a nő, aki megmentette ikertestvérét egy krokodiltámadástól azzal, hogy többször megütötte az állatot. Az angliai Berkshire-ből származó ikrek azért jártak Mexikóban, hogy önkénteskedjenek, állatmenhelyeken dolgozzanak és utazzanak, ám a krokodil támadása alaposan áthúzta a terveiket.

A több méteres krokodil komoly sebeket ejtett a testvéreken - illusztrációForrás: AFP/Ian Griffiths/Ian Griffiths

Az ikerpár egy vezetett folyami túra során úszott egy Puerto Escondido melletti lagúnában, hogy megnézzék a biolumineszcenciától fénylő vizet, amikor a krokodil megtámadta őket.

A 31 éves Georgia Laurie többször arcon ütötte a hüllőt, miután az megtámadta Melissát. Bár a krokodil elmenekült, súlyos sérüléseket okozott Melissának, aki nyílt törést szenvedett a csuklóján, súlyos harapásnyomokat a hasán, a lábán és a lábfején, míg Georgiának a kezét harapta meg – írja a bbc.com.A támadás után az ikreket kórházban kezelték, ahol Melissánál szepszis alakult ki, és mesterséges kómába került. „Igazán kiváltságosnak érzem magam, hogy élek, egy ezüstös fény vezetett ki a kómából".

„Ami miatt ez a történet olyan hihetetlen, az Melissa rendíthetetlen bátorsága. Mindvégig annyira erős volt, hatalmas erőt adott nekem, hogy tovább harcoljak" – mondja Georgia.

A támadás 3 évvel ezelőtt történt, viszont most terjesztették fel Georgiát az angol királyi polgári vitézség kitüntetésére, amivel kapcsolatban a következőt nyilatkozta: „Nagyon megdöbbentem, amikor megkaptam a levelet, mert nem számítottam rá. Minél több idő telik el a támadás óta, annál kevésbé érzem valóságosnak. Az egész úgy hangzik, mint egy horrorfilm, de ez mégis az életünk része."

A BBC videójában Georgia megosztja a hátborzongató történetet:

 

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek