A Royal Caribbean bejelentette, hogy a tradicionális svédasztalos étkezések megszüntetésát tervezi. A büfés kiszolgálást legalábbis ideiglenesen fel kell függeszteni a hajókon, ezzel is csökkentve a betegség terjedésének esélyét. Mint Michael Bayley, a cég igazgatója elmondta, inkább az éttermihez fog hasonlítani a rendszer - adja hírül a travelpulse.com.
A büfék eltávolítása az étkező helyiségekből csak egy az egészségügyi változtatások hosszú sorában, amelyek arról hivatottak gondoskodni, hogy biztonságosak legyenek a körutazások a korlátozások feloldása után.
Royal Caribbean a CDC-vel (Amerikai Betegségellenőrzési és - megelőzési Központ) együttműködve fejlesztette ki az óvintézkedéseket, melybe olyan elemek is beletartoznak, mint például a saját márkás arcmaszk, melynek szabadalmi kérelmét a múlt hónapban nyújtotta be a társaság. A Dubbed Seaface nevű projekt célja, hogy a biztonsági eszközök a vállalat összes hajóján elérhetők legyenek.