Ha csak egy hosszú hétvégéje van a szerb fővárosban, és nem tudja mit érdemes megnézni, a The New York Times segít önnek. Az amerikai napilap megírta, hogyan töltsünk el 36 órát a szerb fővárosban.
Elsősorban a nagy klasszikusokat ajánlja, mint a múzeumok és klubok, de a kalemegdáni sétát és a szerb specialitások kóstolóját sem hagyja ki - írja az amerikai cikk alapján a szerb RTS hírportál.
Amíg a turisták tódulnak Barcelonába, Velencébe vagy Dubrovnikba, a szerb főváros csendben balkáni metropolisszá alakul át. A Nemzeti Múzeumot és a Kortárs Művészeti Múzeumot hosszú felújítások után újra megnyitották, Jugoszlávia volt fővárosának barátságos lakosai pedig nyitottsággal várják a vendégeket, bárhonnan is érkezzenek.
A szerző az olvasók számára különféle tevékenységeket ajánl Belgrádban a péntek délután kezdődő és vasárnap délután véget érő hosszúhétvégére:
Elsőként a Nemzeti Múzeum látogatására bíztat, ahol szemet gyönyörködtető alkotásokat láthatunk egészen a római kori maradványoktól Nadežda Petrović, Ivan Meštrović és Marko Murat festményeiig. A Jugoszláv Múzeumba is érdemes ellátogatni a cikk írója szerint, ott ugyanis röviden áttekinthetjük Jugoszlávia történelmét.
Késő esti kikapcsolódásként a klubok és kávézók széles kínálatából választhatunk, ahol kiváló koktélokat szolgálnak fel, és mindig garantált a hamisítatlan balkáni hangulat. Természetesen nem szabad kihagyni a kalemegdáni sétát sem, valamint a szerb pálinkáról is kár lenne elfeledkezni, amire a helyiek olyan büszkék, hogy nemrég még pálinkabankot is nyitottak a fővárosban.
A turistáknak egyébként előszeretettel ajánlják a szerb hagyományos ételeket: a bárányt, szerb sajtot, marhahúst és egyéb specialitásokat is a kirándulás lezárásaként.