Két szöuli vendéglőt érdemesített három csillagra a Michelin francia étteremkalauz, amely első ízben mérte fel a tízmillió lakosú dél-koreai főváros gasztronómiai kínálatát. Két étterem kapott két csillagot, 19 pedig egyet.
A legmagasabb elismerést a Kvangdzsujo kerámiagyár által a felkapott Gangnam negyedben működtetett előkelő Gaon nevű étterem, valamint a La Jeon, a Hotel Shilla tradicionális vendéglője érdemelte ki, írja az MTI.
Két koreai fogásokat kínáló éttermet és a Lotte Hotel francia éttermét találta méltónak két csillagra az étteremkalauz, további 19 vendéglátóhely egy csillagot kapott. Az egycsillagos éttermek között szerepel a nagyon népszerű Balvu Gongjang, amely kizárólag a buddhista templomok konyhája által inspirált vegetáriánus fogásokat kínál.
A hétfőn bemutatott első szöuli Michelin-kalauz 140 vendéglőt és 30 szállodát ajánl olvasói figyelmébe.
A nemzetközi gasztronómia rejtett kincsének nevezte Michael Ellis, a Michelin nemzetközi igazgatója a dél-koreai fővárost, amely szerinte a világ egyik legizgalmasabb és legdinamikusabb konyhaművészeti központja.
Az immár 28 országban jelenlévő és az utóbbi időben leginkább Ázsiában terjeszkedő Michelin 2007-ben adta ki első japán étteremkalauzát, néhány hónapja pedig az első makaóit és sanghajit.