Tízemeletes piramis lesz a Tate Modern új épülete

Jövő júniusban nyílik meg a londoni Tate Modern új, tízemeletes épülete, az intézmény 260 millió fontot felölelő átalakítási munkálatainak egyik gyümölcseként.

A Herzog és de Meuron építészeti iroda által megálmodott új épület 60 százalékkal nagyobb kiállítóteret fog biztosítani az intézmény modern és kortárs műalkotásokat felvonultató gyűjteményének. A piramist idéző új szárny külseje téglaborítású, hogy illeszkedjen - az ugyancsak a Herzog és de Meuron által jegyzett - múzeumépülethez, belül pedig a nyers beton dominál. Az új épület 2016. június 17-étől várja a látogatókat - írja az MTI.

Fotó: Hayes Davidson and Herzog & de Meuron

Az átalakítási munkálatok keretében az erőmű régi olajtartályait is kiállítások és rendezvények számára alkalmas helyiségekké alakítják. A használaton kívüli erőműből kialakított Temze parti múzeum 2000-ben nyitotta meg a kapuit és azóta több mint ötmillió látogatót vonz évente. A szigetország legnépszerűbb művészeti galériájának számító Tate Modern vezetője, Nicholas Serota szerint a galéria támogatási megszorításokkal küzd, de továbbra is azon lesz, hogy ingyenes belépést biztosítson látogatóinak.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek