Tunézia onnantól kezd igazán érdekes lenni, amikor elhagyjuk az all-inclusive szállodák nyújtotta kényelmet és kicsit körbenézünk a hétköznapi emberek világában. Hegyi oázisban, kiszáradt tómederben és barlanglakásokban jártunk, no meg persze teszteltük a helyi street food választékot is. Mindezt januárban - nem volt télikabátos idő.
Mediterrán és keleti fűszerek mindenhol, rengeteget kínálnak belőle a piacokon és az utcákon is. Galéria: TunéziaFördős Péter
A mentás zöldtea a főétkezések után és a vízipipázás mellé is kihagyhatatlan. Galéria: TunéziaFördős Péter
A berberek évszázadokon keresztül igyekeztek az aktuális hódítóktól elszeparálódni, sokan sziklába vájt barlangokban laktak. Galéria: TunéziaFördős Péter
A reggelit pedig egyenesen a teraszon szolgálják fel. Galéria: TunéziaFördős Péter
Hiába a sivatagi környezet, ha megjelenik valahol a víz, ott rögtön kisarjad az élet is. Galéria: TunéziaFördős Péter
Datolya-, vagy mandulapaszta durumtésztába csomagolva, olajban kisütve, forró mézbe és szezámba forgatva: ez a makroudh. Galéria: TunéziaFördős Péter
Brik, az egyik leggyakoribb helyi street food kaja. Fűszeres krumpli, tonhal és tojás egy vékony, roppanós tésztában kisütve. Galéria: TunéziaFördős Péter
Unatkozó tevékkel egyébként is könnyű összefutni errefelé. Galéria: TunéziaFördős Péter
A Szárnyas Ízvadász és a Travelo a Tunéziai Turisztikai Hivatallal utazott Tunéziába.