Vidámpark cumifával az osztrák-magyar határon

A magyar határtól mindössze tíz kilométernyire található Ausztria legnagyobb élményparkja. Ha pedig meguntuk a vurstlit, Kismarton és Ruszt is érdekes látnivalókat kínál.

Hullámvasutazna, körhintázna, vattacukrot enne? Az utolsó szezonját kezdő budapesti vidámpark viszont már nem az igazi, a sarki vándorvurstli sem köti le a gyereket, a bécsi Praterig pedig nincs kedve elmenni? Érdemes elgondolkodnia egy családi kiruccanáson a Fertő-tóhoz. A tó osztrák oldalán dobhat egyet a gyerek és a saját adrenalinszintjén is Ausztria legnagyobb élményparkjában, a Familypark Neusiedlersee-ben, tíz kilométernyire a magyar határtól.

Galéria: Family ParkFotó: www.familypark.at

 A 140 000 négyzetméteren rengeteg felfedeznivaló akad. A Familypark Neusiedlersee játékai, mászókái, a vízijátszóterek, a kalandok és a játszóház tökéletes kikapcsolódást nyújtanak. 2013 júniusában pedig újabb izgalmas játékkal, egy családi hullámvasúttal bővül a park. Lélegzetelállító száguldás várja az utasokat 430 méter hosszan, éles kanyarokkal, váratlan irányváltásokkal valamint meredek és villámgyors hegy-, és völgymenetekkel, 18 méter szintkülönbséggel. Egy kocsi négy férőhelyes, végsebessége 54 km/h lesz.

A park másik újdonsága egy jóval szelídebb dolog: a Dániából érkezett „cumifán" a gyerekek búcsút inthetnek kedves cumijuknak. A gyerekek a pénztárnál egy nevükkel ellátott szalagot kapnak, amelyre ráköthetik a cumijukat. Így az elválás pozitív élmény lesz: a következő látogatáskor újra találkozhatnak a nevükkel ellátott cumijukkal.

Hasznos tudnivalók
Nyitva:
- 2013. március 23. és október 27. között, minden nap
- Márciustól szepterberig 9 és 18 óra között (belépés 17 óráig)
- Októberben 10 és 17 óra között (belépés 16 óráig)
Jegyárak:
- Éves bérlet:€ 55/fő:
- Napijegy 3-99 év között: € 19,50/fő
- Pénteki családi nap: € 17,50/fő
- Kedd nyugdíjas nap: 60 év fölötti látogatóknak csak € 9,50/fő
- Csoport 20 főtől 3-99 év között: € 15/fő (csak előzetes bejelentkezés alapján!)

Nem messze – három kilométerre – a Familyparktól hangulatos, tarka főtérrel és gólyafészkek tucatjaival várja a kirándulókat Ruszt, kicsit odébb – tizenkét kilométerre – Kismartonban pedig az Esterházy-kastély jelent kihagyhatatlan látnivalót, ha a játék után egy kis kultúrprogramra vágynánk.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek