Ilyen programok várnak rád október 23-án, 2024-ben!

Október 23-a nemcsak az 1956-os forradalom és szabadságharc emléknapja, hanem kiváló alkalom is arra, hogy érdekes programokon vegyünk részt, ha már amúgy is munkaszüneti nap van. Az alábbiakban öt budapesti és vidéki programot ajánlunk, amelyek között biztosan találsz kedvedre valót.

Programok Budapesten és vidéken 2024 október 23-ánForrás: Shutterstock/Mehes Dániel

Programok, amik rád és családodra várnak október 23-án

Kapcsolódjatok ki!

Ha már - jó esetben - munka nélkül tölthettek egy napot, ráadásul a családdal, akkor ne csak otthon üljetek, töltsetek együtt minőségi időt! Erre tökéletesek lesznek a következő programok!

Budapesti központi ünnepség és Műegyetemi megemlékezés

Budapest, ünnepség október 23-ánForrás: MTI/Bruzák Noémi

A fővárosi megemlékezések szokás szerint a Parlamentnél kezdődnek - ahova ingyenesen be lehet menni megtekinteni a Szent Koronát -, majd a Magyar Rádió épületénél folytatódnak. Az eseménysorozatot ünnepi beszédek, koszorúzás és fáklyás felvonulás színesíti. Emellett 56-os filmmaratonon is részt lehet venni a Corvin moziban!

Szentendrei Skanzen: Te is átélheted, milyen volt akkor!

Szentendre, SkanzenForrás: Gabortokodi.Com/Sknazen Press

A Szentendrei Szabadtéri Néprajzi Múzeumban a „Vidék forradalma" című program várja az érdeklődőket. Az 1956-os eseményeket múzeumi színházi előadásokkal és tematikus tárlatvezetésekkel idézik fel, bemutatva az ötvenes évek hétköznapi életét és a forradalmat követő nehézségeket. Te is átélheted azt, hogy hogyan éltek akkoriban az őseink.

Szekszárdi megemlékezés és koncertek

SzekszárdForrás: Facebook/Év fája/Ruip Gergo/Ruip Gergo

Szekszárdon, a Szent István téren ünnepi megemlékezést és koszorúzást tartanak. Az események során helyi előadók is fellépnek, így a megemlékezés kulturális programokkal egészül ki. A Szent István téren tartott ünnepi események szabadon látogathatók, így ez egy költségkímélő, mégis színvonalas program a család számára. Ne hagyjátok ki!

Hévízi ünnepség és családi programok

Hévíz is családi ünnepi programokkal várForrás: Hévízi Turisztikai Np. Kft./Wikipedia

Hévíz városa október 23-án különleges rendezvényekkel várja az érdeklődőket. Az ünnepi beszédek és megemlékezések mellett szórakoztató családbarát programok is lesznek a leírás szerint, ezért itt kicsik és nagyok jól érezhetik magukat ezen a napon!

Keszthelyi Balaton Színház: Színházi előadás és koncert

Keszthely, Festetics kastélyForrás: NÖF

Keszthelyen 2024. október 23-án a Fenékpusztai Majorságban tartanak ünnepi programokat az 1956-os forradalom és szabadságharc emlékére. Az események között lovas kocsizás, kézműves foglalkozások és gyerekprogramok is szerepelnek, amelyek egész napos kikapcsolódási lehetőséget kínálnak minden korosztálynak. A programok ingyenesek lesznek, így bárki részt vehet az ünneplésben és a kulturális eseményeken.

 Íme egy 1956-os feljavított videó az OSA Digitális Archívumából:

 

 

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek