Holnap új tematikával nyit a Garden of Lights, a középpontban a Hupikék Törpikék

Holnap nyílik meg a Garden of Lights idei, új kiállítása az ELTE Füvészkertben. Tavaly az Alice Csodaországban című nagy sikerű mese köré szervezték a fény- és multimédia kiállítást, idén pedig a generációk kedvence, a Hupikék Törpikék elevenednek meg. A kiállítás kiváló családi program minden korosztály számára.

Garden of Lights multimédia- és fénykiállítás témája idén a Hupikék TörpikékForrás: Garden of Lights/Ambrus Marcsi

Holnap nyit nyit a Garden of Lights, a középpontban a Hupikék Törpikék

A Garden of Lights ebben a szezonban egy igazi, kultikus rajzfilm fényekkel teli, varázslatos világába invitálja a látogatókat Budapesten. A különleges fény és multimédia-kiállítás idei témája nem más, mint a Hupikék Törpikék. A Füvészkertben megelevenedik Aprajafalva és ahogyan a főcímdal szólt, itt lesz Nótata, Törpapa, Hami, Tréfi, Törpilla, Ügyi, Dulifuli, Okoska, valamint a csúf, kopasz Hókuszpók és a macskája, Sziamiaú is.

A mai felnőtteknek, ha csak meghallják ezt a dalt, vagy meglátnak egy kis kék alakot, azonnal gyerekek lesznek újra, akik a hétvégi reggeleken, míg a szüleik aludtak, az ágyból nézték a Hupikék Törpikéket. Ma már ők is szülők, csakhogy az ő gyerekeik nem ismerik ezt a fajta izgalmat, mert az online világban mindent készen és azonnal megkapnak, amitől egyrészt nem fejlődik a képzelőerejük, másrészt nem ismerik meg a várakozás csodáját – ahogyan közülük sokan a falusi életet sem!

Az ELTE Füvészkert ad otthont a tárlatnakForrás: Garden of Lights/Ambrus Marcsi

A nosztalgikus multimédia- és fénykiállítás kiváló családi program

A Garden of Lights Hupikék Törpikékmultimédia- és fénykiállítása a felnőtteknek jóleső nosztalgikus érzést ad, a gyerekeknek pedig megmutatja, milyen az, amikor a mese világa egyszer csak megelevenedik a valóságban és milyen az, amikor egy kis falu lakói összefognak annak érdekében, hogy együtt, közösen mindent megtermesszenek és biztosítják a helyiek megélhetését.

A tárlat tehát amellett, hogy a káprázatos fényeknek, élethű figuráknak és különleges dallamoknak,
hangeffekteknek köszönhetően lenyűgöző, oktatja is a gyerekeket a fenntartható világról.

Kiváló családi program több generáció számáraForrás: Garden of Lights/Ambrus Marcsi

Az élményhez – csak hogy a digitális életbe született gyerekeknek még könnyebb legyen kapcsolódni – csatlakozik egy applikációs játék, a Gamification is. A kiállításon tett séta során a gyerekek és a szülők közösen játszhatnak, a mobilalkalmazásban az installációkhoz kapcsolódó kérdések menténhaladva juthatnak el a kijáratig, ahol sikeres kitöltés esetén ajándék várja őket. Így hát a Garden of Lights csodája nem csak a képzelőerőt és a kreativitást fejleszti, hanem motivációt és a családnak önfeledt, közös időtöltést is ad!

A Hupikék Törpikék kiállítás 2024. október 18. és március 2. között látogatható az ELTE Füvészkertben.

 

 

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek