Elképesztő! Az ókori egyiptomi piramis tetején rejtélyes dolgokat fedeztek fel

Egy férfi, aki különleges engedélyt kapott az ókori egyiptomi gízai nagy piramis feletti siklóernyőzésre, egy kevéssé ismert, rejtélyes tényt árult el róla. Ám ez nem minden! Egy másik siklóernyős a közel 140 méter magas építményen egy nem várt élőlénybe botlott!

Az ókiri egyiptomi piramisok még mindig tartogatnak meglepetéseketForrás: Ricardo Liberato/commons.wikimedia.org

Az ókori egyiptomi piramis tetején rejtélyes dolgokat fedeztek fel

Az egyiptomi gízai nagy piramis a régészek szerint körülbelül 4600 éves. Az építéséről sok találgatás született már, de ahogy mi is megírtuk, már tudják, hogyan épültek ezek a monumentális síremlékek. Viszont még mindig tartogat meglepetéseket a piramis, amelyben újabb és újabb járatokat fedeznek fel.

A gízai piramisok madártávlatból

Yanis Terzis, brazíliai pilóta és pszichiátriai adminisztrátor volt az a szerencsés személy, aki átrepülhetett a gízai nagy piramis felett, és végül felfedezte, mi van a tetején.

Yanis hátimotoros siklóernyővel repült át a gízai nagy piramison. Ez egy olyan repülőgép, amely hasonló egy siklóernyőhöz, és szárnyat használ, hogy a levegőben maradjon, de rendelkezik egy hatalmas „ventilátorral", amely segíti a pilótát. Yanis biztonsági okokból sisakot viselt, és egy GoPro Hero 10-et csatolt hozzá, hogy dokumentálja repülését.

„A legtöbb hátimotoros pilóta magasan repül a biztonsági óvintézkedések miatt. Viszont én néha szeretek egy kicsit kockáztatni a repüléseim során, és közel menni a földhöz és az épületek tetejéhez, hogy csodálatos felvételeket és videókat készítsek róluk. Ez történt a piramisokkal is, amelyekről nagyszerű felvételek készültek és már több mint 7 millióan nézték meg a YouTube-on."

Yanis engedélyt kapott, hogy átrepüljön a piramisok felett, ami azt jelenti, hogy repülésével nem sértett törvényt, és remélte, hogy „a legcsodálatosabb felvételeken más szögből is rögzítheti a piramisokat és a templomokat".

A pilóta valójában olyan közel került, hogy egyik lábával megérintette a piramisok csúcsát – ez a pillanat, amelyre „élete végéig emlékezni fog".

Mivel a legtöbb ember csak a földről látja a piramisokat, Yanis megjegyezte, hogy a legtöbben nem tudják, hogyan néz ki a tetejük.

A piramisok tetején található szent írásokra és hieroglifákra utalt, amelyeket 4 ezer évvel ezelőtt véstek a fehér kőtömbökbe és amelyek létezéséről relatíve kevesen tudnak. 

Az embereknek tilos felmászniuk a piramisokra, de a kutyáknak nem

Alex Lang motoros siklóernyőjével szintén az egyiptomi gízai nagy piramis körül repült, amikor valami különöset látott a távolban. Felkeltette a kalandor érdeklődését, ezért közelebbről is megnézte.

Amikor végre ki tudta deríteni a titokzatos alakot, ez volt az utolsó dolog, amit várt – egy kutyát, amely valahogy feljutott a 137 méter magas műemlék csúcsára. A siklóernyős szerint az állat a madarakat ugatta. A kommentelők folyamatosan találgatják, hogyan jutott fel a kutya olyan magasra.

Bár egyesek szívesen követnék a kutya nyomdokait, az embereknek megtiltják, hogy felmásszanak a csúcsra. Az elkövetők akár három év börtönt is kaphatnak, 2016-ban pedig egy tinédzsernek megtiltották, hogy ismét Egyiptomba menjen, miután megszegte a szabályt és feljutott a piramisra – írja az Unilad.

Nézd meg a kutyát a piramis tetején:

 

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek