A Deep Purple egykori tagja a Győri Filharmonikusokkal ad exkluzív koncertet

Glenn Hughes Magyarországra látogat: a Deep Purple korábbi basszusgitáros-énekese különleges koncertre készül.

Glenn Hughes a Győri Filharmonikusokkal ad exkluzív koncertetForrás: © Eric Duvet/Eric Duvet

A Deep Purple dalok különleges köntösbe öltöznek Győrben

A máig meghatározó zenekar a Győri Filharmonikusokkal ad koncertet

A Deep Purple a hard rock műfaj egyik úttörőjeként vonult be a zenetörténetbe és máig meghatározó dalaik hatása máig érzékelhető. Olyan slágerek kötődnek a nevéhez, mint Smoke On The Water, a Highway Stars, a Perfect Strangers vagy a Soldiers Of Fortune. A több mint százmillió lemezt eladott zenekart hazánkban a nyolcvanas évektől napjainkig tizenegy alkalommal láthatta koncertezni a közönség. Ezúttal egy egészen unikális fellépés keretében szólalnak meg a legendás Purple-dalok. Glenn Hughes basszusgitáros-énekes a Győri Filharmonikusokkal közös koncertet ad és ígéretük szerint nem csak a Purple legnagyobb közönségkedvenc dalai, hanem más népszerű szerzemények is felcsendülnek majd az eseményen.

A Deep Purple egykori tagja máig aktívan alkot, jövőre új szólólemezt ad ki

A fordulatos életúttal rendelkező angol zenész ma is rendkívül termékeny. Glenn Hughes a Deep Purple utáni időszakban megannyi formációban jeleskedett. Énekelt többek között a Black Sabbath-ban is. A hetvenhárom éves klasszis máig készít új zenéket: legújabb szólólemeze 2025-ben jelenig meg. A Black Country Communion tagjaként nyáron adták ki ötödik nagylemezüket, és tavaly még a Dead Daisies bőgős-énekeseként is turnézott.

Glenn Hughes saját zenekarral érkezik és koncertezik hazánkban

Ernesto Ghezzi billentyűs, Kaitner Z Doka gitáros és Bernhard Weiz dobos társaságában Deep Purple slágereket, és saját dalait adja elő. A Győri Filharmonikus Zenekart Steve Bentley Klein vezényli. A művész korábban a Deep Purple szimfonikus turnéinak is oszlopos tagja volt.

A Győri Filharmonikusok rendszeresen együtt zenél a rockzene legnagyobb alkotóival

A filharmonikus zenekar 2009-2010-ben Jon Lorddal működött együtt, előadva a Concerto For Group And Orchestra című alkotást. (Jon Lord a Deep Purple mellett tagja volt a Whitesnake-nek is, amely szintén a világ legismertebb rockzenei formációi közé tartozik.)

A Győri Filharmonikus ZenekarForrás: MEKLIZ FOTO STUDIO 9027 GYOR IPAR UT 22 HUNGARY/Mekli Zoltan

Igazán különleges élményre készülhetünk tehát, és sosem hallott zenei köntösben hallhatjuk a legendás, Glenn Hughes-korszakos Deep Purple dalokat, az egyik leginkább meghatározó egykori tag előadásában.

Már csak pár jegy maradt a győri szimfonikus koncertre

Az ülőhelyes eseményre még néhány szabad jegy elérhető, ezért is érdemes gyorsan cselekedni, ha szeretnénk személyesen átélni ezt a különleges koncertet. A Győri Filharmonikus Zenekar és Glenn Hughes kooperációjában a legismertebb Deep Purple számok és még sok más legendás sláger is elhangzik 2024. október 30-án, 19 órai kezdéssel Győrben, a filharmonikusok bázisán, a Richter János Hangverseny- és Konferenciateremben.

Egy kis hangolódásnak íme egy rövid videó a Győri Filharmonikusokról, ahogy a James Bond film főcímdalát adják elő

 

 

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek