Nagy sikerrel indult el A nemzet lánya című romantikus kosztümös sorozat

Nagy sikerrel debütált a Direct One online felületén az egy valós történelmi személy kalandos életét bemutató A nemzet lánya című kosztümös, romantikus történelmi sorozat. A magyar nézők és a kritikusok azonnal a szívükbe zárták az öntörvényű Zdeňka Havlíčková karakterét.

A nemzet lánya című romantikus, kosztümös sorozat azonnal a nézők kedvence lettForrás: Direct One/Assunta Servello

A Nemzet lánya egy izgalmas időutazás

A nemzet lánya egy modernül stilizált minisorozat, amelyet a híres 19. századi cseh író, politikus és mártír, Karel Havlíček Borovský lányának tragikus sorsa ihletett.

A sorozat egy fiatal lány romantikus szerelmének története, akinek szabadságvágyát és saját boldogságát a cseh nemzeti identitást formáló ingatag történelmi időkben kell megtalálnia, a korabeli közvélemény érdeklődésének középpontjában.

Mindenki érdeklődött iránta, mindenki tudta, mi a legjobb neki. Szülei halála után évekig titokban tartották, hogy árva, majd országos jótékonysági lottót tartottak, hogy hozományt gyűjtsenek neki., Ezzel a fiatal lány sorsa megpecsételődött: köztulajdonná vált, aki helyett politikusok döntik el, kivel csókolózhat először, és kihez mehet feleségül.

A lázadó Zdeňka azonban nem illett bele az erényes nemzeti szimbólum kategóriájába, és mindenki felháborodására folyamatosan ellenállt. Szerelmi kalandjairól hónapokig beszéltek Prágában. Sokan keresték a nemzet lányának szerelmét: Kounic gróf, aki őrülten beleszeretett, a karizmatikus katona, Quido Battaglia, akit Ő is szeretett és végül az unalmas nagy gazda, Antonín Svobody.

Mindennek a közepén pedig egy csoport idős politikus, parlamenti képviselő mozgatta a szálakat, akik ugyanazzal az isteni hévvel és magabiztosággal döntöttek a nemzet sorsáról, mint a lázadó tinédzser szerelmi életéről.

„Érdekes, hogy bő 150 évvel Zdeňka élete után is annyira aktuális kérdéseket tud A nemzet lánya feszegetni, mint a nő helye a világban, a nemzeti öntudat vagy éppen a szabad döntés kérdése. Örökérvényű témák, ami mindenkit is foglalkoztat" – írja az Origo.

A romantikus történelmi sorozat a mai kor köntösébe lett átültetve. A rendezés pörgős, a színészek remekelnek, a díszletek abszolút autentikusak, miközben egy kis modernséget belecsempésztek az alkotók, kicsit elemelve és a mai kor igényeihez közelebb hozva a történetet. A szinkronhangokat nagyon eltalálták, még élvezhetőbbé teszi a sorozatot a magyar színészek munkája.

A sorozatnak már megérkezett a második epizódja a Direct One-ra, ahol hétfő esténként jönnek a hatrészes széria további részei. 

 

 

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek