Barcelona látnivalói – Ezeket a helyeket vétek lenne kihagynod a spanyol városban

Mindenkinek legalább egyszer meg kell látogatnia ezt a gyönyörű katalán várost, ahol virágzik a művészet, elképesztő építészeti csodákat fedezhetsz fel, hatalmasakat bulizhatsz, fürödhetsz a tengerben és a legfinomabb helyi ételeket kóstolhatod meg. Barcelona látnivalói igazán lenyűgözőek, ezért megmutatjuk, hogy miket nézz meg mindenképpen a spanyol városban.

Barcelona látnivalói – Ezeket a helyeket vétek lenne kihagynod a spanyol városban, például a Güell parkotForrás: Shutterstock/Georgios Tsichlis

Barcelona látnivalói – Ezeket a helyeket vétek lenne kihagynod a spanyol városban

Fedezd fel a katalán modernista építészetet a Sagrada Família által

Mi az? Antoni Gaudí befejezetlen remekműve, Katalónia jellegzetes modernista stílusának lenyűgöző példája.

Miért mennék? Ha még soha nem jártál a Sagrada Familia-ban , akkor ennek a Barcelona látnivalói listád élén kell lennie. A katalán főváros tapasztaltabb látogatói a modernista nagy slágereken (gondoljunk csak a La Pedrera , a Casa Batlló és a Park Güell , az építész munkáinak egyéb népszerű példáira) túl, találnak néhány kevésbé ismert gyöngyszemet.

A város Városi Tájkép és Életminőség Intézete szerint akár 2200 olyan épület is létezik, amelyek 100%-ban modernista vagy a stílus szerint díszítettek, így a stílus nagy rajongói számára rengeteg felfedezésre váró épület van. Ajánljuk a stílusban elkészült  Hotel Espanya , a Casa Thomas és Casa Planells szállodákat.

Travelo tipp:ne hagyd ki , hogy ingyenesen meglátogasd a Sagrada Familia-t, használd ki a vasárnapi misét, ami 9 órakor kezdődik, a Carrer de la Marina kapui pedig 8:30-tól nyitnak. Érdemes korán érkezni, mert a sor általában nagyon hosszú.

A Sagrada Familia már elkészült tornyai Xavier Medina-Campeny szobrász alkotásaiForrás: NurPhoto via AFP/Urbanandsport/NurPhoto/Urbanandsport


Mirador del Migdia Park

Mi az? Ha el akarsz menekülni a város káoszától és zajától anélkül, hogy elhagynád Barcelonát, itt a helyed. Ez a Montjuïc-kastély mögötti kilátó a város egyik legerdősebb területe. A terület tele van cikcakkos ösvényekkel, amelyek fel-le mennek a lejtőn, és mesés kilátást nyújtanak Barcelona kikötőjére, a Földközi-tengerre és az El Prat de Llobregat-ra. Ideális hely a sétákhoz és a kastély környezetének megismeréséhez.

Miért mennék? A kastély körüli séta és az erdő felfedezése után állj meg a La Caseta del Migdiában , egy kis házban, amelyet szabadtéri bárrá alakítottak át. A fenyők árnyékában igazán jól esik egy ital és némi harapnivaló.

Travelo tipp: szerda esténként a La Caseta ad otthont a Sardinas & Rumba rendezvénynek, amely a nyári hónapokban egész héten kibővített programokkal várja a rumba szerelmeseit.

Fedezd fel Barcelona római történelmét

Mi az? A római kor Barcelonábn ma is látható maradványai.

Miért mennék? Barcelona legismertebb utcái közül néhány, mint például a Carrer Kórház vagy akár a Passeig de Gràcia, a római utcákon fekszik. A legjobb módja annak, hogy megismerjük Barcinót – a régi római várost, amely a mai Barcelonává fejlődött –, ha követed a városfalak ösvényét, és megcsodálod az útközben látható maradványokat.

Az útvonalat Carrer Paradís-ban kezdheted, a katedrális és a Plaça Sant Jaume között, ahol Augustus római temploma található. Ne hagyd ki a Plaça Vila de Madridot, ahol a római nekropolisz található, és a Pati Llimonát. A Plaça del Rei MUHBA -ban mintegy 4000 m2 földalatti római ásatások találhatók: utcák, villák, olaj- és borraktárak, amelyek képet adnak arról, milyen lehetett az élet Barcinóban.

Ne hagyd ki: a 10-es számú Carrer Paradís előtt egy kő jelzi a római város legmagasabb pontját, a Taber-hegyet. Nagy emelkedőre azonban ne számíts: a mindössze 16 méter magas helyet célszerűbb dombnak nevezni, mint hegynek.

Látogasd meg Barcelona múzeumait, a világhírűtől a furcsáig

Mi az? Fedezd fel a város furcsa és csodálatos múzeumainak legjavát.

Miért mennék? Barcelona ad otthont a nagy múzeumoknak, köztük a Picasso Múzeumnak, a Fundació Mirónak , a MACBA-nak , a CaixaForumnak és a Tàpies-nak , de a katalán főváros bőven kínál valamit azoknak, akik valamivel többre vágynak a radar alatt. Némelyikük technikailag nem múzeum, de nagy érdeklődésre számot tartó gyűjteményeket állítottak össze egy sor különféle különlegességgel: a parfümöktől a varrógépekig, az őskori kövületektől az afrikai és amazóniai törzsek tárgyaiig, a fodrászat történetéig.

Travelo tipp: ha kirándulást tervezel a Picasso Múzeumba, látogass el ebédidőben vagy röviddel az utolsó belépés előtt, mivel a sorok elképesztően hosszúak lehetnek. Érdemes online megvásárolni a jegyed.

Picasso, már életében is ikonikus figura volt, és legendája máig kitartForrás: Bangkokhappiness/Shutterstock

Merülj el a Parc del Laberint d'Horta labirintusában

Mi az? Ciprusfa labirintus a város legrégebbi kertjében

Miért mennék? Cseréld le a gótikus negyed kanyargós utcáinak figurális labirintusát egy szó szerinti labirintusra. Ez a park Hortán, a Collserola-hegység közelében található, és a labirintuson kívül található benne egy XVIII. századi neoklasszicista és egy XIX. századi romantikus kert, valamint a Desvalls család kúriája, akik a föld korábbi tulajdonosai voltak.

Travelo tipp: kezdd a túrát a Kínai kapunál, amely egy egykori keleti kert ereklyéje.


Élvezd a csendet a Santa Anna templomban

Mi az? A Szent Sír Rendhez kötődő román stílusú templom, amelyet helyi érdekű kulturális értékké nyilvánítottak.

Miért mennék? Ha el akarsz menekülni a Plaça de Catalunya nyüzsgésétől és a Carrer d'Aragó forgalmától, akkor a Santa Anna kolostorban, valamint a La Concepción kolostorban találsz nyugalmat, amely az egykori templomból épült. Az idő megáll, és a csend arra hív, hogy megpihenj és feltöltődj.

Travelo tipp: látogasd meg a kegyelmi kápolnát is, amely a Szent Temető szoboregyüttesének adott otthont. Régen a látogatók ugyanazt a kegyelmet kapták, mint azok, akik a jeruzsálemi Szent Sírhoz mentek.

Kóstold meg a hagyományos katalán konyha legjavát

Mi az? Tipikus katalán ételekre specializálódott éttermek választéka .

Miért mennék? Ha meg szeretnél kóstolni néhány finom tőkehal rántottát, látogass el a 7 Portes-ba , és feltétlenül kóstold meg valamelyik rizsételüket is. Ha igazi capipotát szeretnél csicseriborsóval, a Can Vilaró a megfelelő hely; az étel egy csodálatos, zamatos kocsonyás pörkölt, és a fasírtjaik is magas pontszámot érnek el.

Amikor csökken a hőmérséklet, irány  Ca l'Estevet , ahol a gyilkos  escudella i carn d'olla (egy hús- és zöldségétel, amely valahol a leves és a pörkölt között van) elkészítése mennyei. Csak kérdezd meg Mark Zuckerberget, aki itt evett egy városi kiránduláson.

Travelo tipp: a szakácsok legújabb generációja is felkarolja a hagyományokat. Ha meg szeretnéd kóstolni a klasszikus ételek huszonegyedik századi adaptációit, látogass el a Fonda Pepába (Grácia) és a Maleducatba (Sant Antoni) éttermekbe.

Érdemes megkóstolni a helyi katalán konyha különlegességeit - illusztrációForrás: Shutterstock.com

Fedezd fel a városi művészetet

Mi az? Egy túra Barcelona legizgalmasabb városi művészetében.

Miért kellene menned? Barcelonában számos olyan hely van, amelyek lenyűgözik a graffitik és falfestmények szerelmeseit. Poblenouban kövesd ezt az útvonalat: indulj el a Carrer Marroc és Espronceda sarkán, haladj tovább a Carrer Perú mentén, és menj le a Selva de Mar-on. Az Agricultura, Veneçuela, Josep Pla és Pallars utcák által alkotott tömbben rengeteg művészi falfestményt találsz. Poble-secben az els Jardins de les Tres Xemeneies a graffitiművészek találkozási pontja. A Sant Andreuban a Nau Bostik a streetart művészetnek szentelt terület.

Travelo tipp: a Parc Fluvial del Besòs célja, hogy Európa legnagyobb városi művészeti múzeuma legyen. A Pont Vell de Santa Coloma és Can Peixauet közötti 18 kilométeres folyópartot nemzetközi és helyi művészek alkotásai díszítik a BesArt projektnek köszönhetően.

A Las Ramblas is megér egy sétátForrás: Shutterstock/Arcady

Fedezd fel Barcelona gyönyörű temetőit

Mi az? Túra a város temetőiben.

Miért mennék? Tiszteld a városban eltemetett számtalan nevezetes alakot, és csodáld meg a temetőkben fellelhető műalkotásokat. Poblenouban és Montjuïcban , Barcelona legnagyobb temetőjében számos példát találhatsz a különböző építészeti stílusokra és neves művészek munkáira .

Mássz fel a Castell de Torre Baróba

Mi az? Barcelona egyik kevésbé ismert magaslati pontja a legjobb kilátással.

Miért mennék? Ha igazán meg szeretnéd ismerni Barcelonát, menj fel a hegyvidéki negyedekbe, például Roquetes-be, és látogasd meg a Torre Baró kastélyt. 1989 óta helyi érdekű védett épület, ugyanabban az évben restaurálták. 1905-ben épült, és nagyszerű szállodának szánták, de a projektet félbehagyták a környék rossz közlekedési kapcsolatai miatt.

Travelo tipp: használd ki az alkalmat ha már ott vagy, és vacsorázz az El Mirador de Barcelona étteremben, ahol ínycsiklandó fogások várnak rád.

Állj meg és szagold meg a rózsákat a Parc de Cervantes-ban

Mi az? Pedralbes legszebb parkja.

Miért mennék? Gyönyörű rózsakert vár. Vegyél egy mély lélegzetet, és engedd, hogy a rózsák illata megtöltse az orrod. Tavasztól őszig több mint 10 000 rózsabokor virágzik a négy hektáros parkban. a park egyik végében.

Travelo tipp: van egy árnyékos terület a parkban, amely tökéletes egy piknikhez, bár előfordulhat, hogy meg kell osztanod a helyet a tai chit gyakorló emberekkel – írja a Timeout.

Egész évben illatozik a rózsakert - illusztrációForrás: Shutterstock/Gary Matuschka

 Az alábbi videóban további barcelonai látnivalókhoz kapsz tippeket:

 

 

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek