Emily Párizs helyett Rómába megy: Követhetjük a nyomait

Az biztos, hogy a Netflix nagy sikerű sorozata, az Emily Párizsban két új epizódja, amelyekben Emily az olasz fővárosba tette át a székhelyét, biztos nem fog ártani az örök város hírnevének. Miután Emily Párizs helyett Rómába megy, követhetjük a nyomait és megnézhetjük milyen helyszíneket járt be.

Emily Párizs helyett Rómába megy: Követhetjük a nyomait - illusztrációForrás: Shutterstock/aslysun

Emily Párizs helyett Rómába megy: Kövessük a nyomait!

Alighogy megérkezik Emily Rómába, Marcello, az olasz csődör felkapja őt a Vespa hátuljára, és már indulnak is. Ez egy nagyszerű módja a város felfedezésének, de sajnos Marcello nem áll rendelkezésünkre.

De bérrlhtünk akár sofőrrel egy másik legendás olasz járművet, amivel elindulhatunk felfedezőútra. Megközelíthetjük a hatalmas római Colosseumot, és megkerülhetjük, ahogy Emily is teszi a Vespa hátulján.

Csábítási trükkje részeként Marcello elviszi Emilyt a római Gianicolo kilátóhoz, ahol lehajol hozzá az első csókért. Itt is megállhatunk. Láthatjuk a Tiberist, a Pantheont, az elnöki házat, sőt még a Vatikánt is. Már csak egy romantikus pillanat hiányzik Marcellóval.

Róma látképe - Ezt láthatta a Netflix sikersorozatának főhősnője, Emily isForrás: Shutterstock/Mistervlad

Az egyetlen dolog, amit Marcello nem tesz meg, hogy elviszi Emilyt a Vatikánba. Nagy hiba. Menj szerda reggel (9 órától), és láthatod a Szent Péter téren audienciát adó pápát.

A Sixtus-kápolnát pedig mindenképpen meg kell nézni. Menj korán és előzd meg a tömeget. De ha úgy érzed, hogy nem bírod a tömeget és sok a költőpénzed, érdemes megfontolni egy kiscsoportos magán túrát a nyitvatartási időn kívül 4000 fontért. Így Michelangelo freskókkal díszített remekművét gyakorlatilag csak a magadénak tudhatod. Róma látnivalói közül az Angyalvárat, az Emily által is meglátogatott Trevi-kutat, a Forum Romanumot és a Spanyol lépcsőt is látnod kell – írja a Dailymail.

Róma annyira gyönyörű város, annyi látnivalóval, hogy nem lennénk meglepve, ha Emily az örök városban maradna Marcellóval vagy nélküle.

Nézd meg az Emily Párizsban című sorozat előzetesét:

 

 

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek