8 szuper ingyenes budapesti program szeptemberben

Lassan vége a nyárnak, sőt az indián nyárnak is, így levehetjük a mokaszint. De ez semminek sem jelenti a végét, mert csodás fővárosunk megannyi ingyenes, fantasztikus programmal kecsegtet ősszel is!

Lassan vége a nyárnak, sőt az indián nyárnak is, így levehetjük a mokaszint. De ez semminek sem jelenti a végét, mert csodás fővárosunk megannyi ingyenes, fantasztikus programmal kecsegtet ősszel is! 

8 szuper ingyenes budapesti program szeptemberben - illusztrációForrás: Jorge Franganillo/commons.wikimedia.org

Nézzük, milyen 8 szuper ingyenes budapesti program vár ránk szeptemberben:

Budapesti Séták

· Budai vár: Az UNESCO világörökség részét képező Budai Várnegyed látogatása egy kötelező program, különösen a Királyi Palota, a Mátyás templom és a számos múzeum felfedezése. Az ingyenesen látogatható várból nyíló panoráma a városra és a Dunára páratlan szépségű, különösen naplementekor.

· Gellért-hegy és Citadella: A Gellért-hegy Budapest egyik legismertebb kilátóhelye, amelyből lélegzetelállító panoráma nyílik a városra. A Citadella és a Szabadság-szobor ingyenesen látogatható, történelmi hangulatot árasztanak, és remek lehetőséget biztosítanak a város történetének megismerésére.

· Széchenyi Lánchíd: Budapest legismertebb hídja, amely klasszicista stílusával és különösen estefelé, a kivilágított formájával kínál lenyűgöző látványt. A híd nemcsak az építészeti értéke, hanem a város két részének, Buda és Pest összekapcsolásában betöltött szerepe miatt is jelentős.

· Margit-sziget: A Duna közepén fekvő zöld oázis tökéletes hely a pihenésre és aktív kikapcsolódásra. Futópályák, szabadtéri színpadok, kisállatkert és gyönyörű parkok várják a látogatókat, ideális helyszín a relaxációra és a családi programokra egyaránt.

· Városliget: Budapest egyik legnagyobb zöld területe, amely számos látnivalót kínál, például a Vajdahunyad várát és az Állatkertet. Télen jégpályával is várják a látogatókat, így az év bármely szakában kellemes programokat kínál.

· Ligeti Nagyjátszótér: Budapest egyik legnagyobb szabadtéri játszótere, ahol a gyerekek különleges, kreatív játékokkal tölthetik el az idejüket. A játszótér széles választéka biztosítja, hogy minden korosztály találjon kedvére való szórakozást.

Belvárosi Sörfesztivál

Szeptember 3–8.: A Szabadság téren rendezett fesztivál több mint 250-féle sörrel várja a látogatókat, beleértve hazai kézműves különlegességeket és nemzetközi söröket is. A fesztivál célja a gazdag hazai sörkultúra népszerűsítése, így az érdeklődők kóstolhatnak új és izgalmas söröket, miközben különböző food truckok kínálatából is válogathatnak.

A Belvárosi Sörfesztiválon különleges söröket is kóstolhatunk - illusztrációForrás: YouTube.com

Judafest

Szeptember 8.: A Madách tér egy belvárosi piknik helyszínévé alakul át, ahol a zsidó közösség éves ünnepét és a Bálint Ház 30. évfordulóját ünneplik. Az esemény során zenei előadások, közösségi ebéd, klezmer zenekarok, és egy meglepetéskoncert is szerepel a programban. Emellett a Rumbach zsinagógában kihelyezett programok, workshopok és beszélgetések is várják az érdeklődőket, valamint zsidó tematikájú séták a VII. kerületben.

XVIII. Ars Sacra Fesztivál

Szeptember 14–22.: Az Ars Sacra Fesztivál az ország legnagyobb szakrális művészeteket bemutató ingyenes rendezvénysorozata. Közel 400 kulturális program közül válogathatunk, beleértve koncerteket, irodalmi esteket, kiállításokat és szakrális sétákat. A fővárosban kiemelkedő előadók, mint például Petrás Mária, a Korossy Vonósnégyes, a Szent Efrém Férfikar, Berecz András, a Jazzation és a Gemma énekegyüttes is fellépnek.

PesText Nemzetközi Irodalmi és Kulturális Fesztivál

Szeptember 26–28.: A Három Holló kávéházban megrendezett PesText fesztivál lehetőséget ad a nemzetközi irodalmi élet legizgalmasabb alakjaival való találkozásra. Az esemény során felolvasások, szakmai workshopok, koncertek és kiállítások mellett gyerekprogramok is várják a látogatókat.

Újbudai Gyermekkönyvünnep

Szeptember 14–15.: A Gárdonyi téren, a B32 Galéria és Kultúrtérnél megrendezett gyerek könyvünnep már negyedik alkalommal várja a családokat. Zenés programok, színes könyvkínálat, gyerekműsorok és kreatív workshopok szórakoztatják a kicsiket és nagyokat egyaránt. A rendezvény során fellép többek között Varró Dániel és Molnár György, valamint Kovácsovics Fruzsina és a Csirimojó gyermekdalok.

Budapest Borfesztivál

Szeptember 12–15.: Budapest egyik legnagyobb borfesztiválja a Budavári Palota teraszain kerül megrendezésre. Az esemény során több mint 200 hazai és külföldi kiállító borait kóstolhatjuk meg, emellett szakmai programok, gasztronómiai különlegességek és koncertek színesítik a fesztivál kínálatát.

A Budapest Borfesztivál is egy szuper ingyenes programForrás: Budapest Borfesztivál/Facebook

Ricky Martin koncert

A Napi Mázli Szuperkoncertnek, amelyet Szeptember 21-én rendeznek meg a fővárosban, a Hősök terén. A latin popkultúra ikonikus alakja mellett a fellépők között lesz Metzker Viktória, Regán Lili és T. Danny is.

Hangolódj rá a koncertre Ricky Martin egyik leghíresebb dalával:

 

 

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek