Nudisták figyelem! Ezt a kiállítást meztelenül is megnézheted

Az aktok a marseille-i Európai és Földközi-tengeri Civilizációk Múzeumának legújabb kiállításának fő elemei – és nem csak a falakon. Ezt a kiállítást meztelenül is megnézheted, ugyanis a nudistáknak kedvezve a Marseille-i múzeum lehetővé teszi havonta egy alkalommal, hogy meztelenül nézzék meg a műalkotásokat, de a cipőjüket magukon kell hagyniuk.

Nudisták figyelem! Ezt a kiállítást meztelenül is megnézheted - illusztrációForrás: Shutterstock Venera Salman

A Naturista Paradicsomok című kiállítást a Francia Naturista Szövetséggel együttműködve havonta egy este meztelenül látogathatják, amikor a múzeum általában zárva tart. „Ezért senkit nem zavar, ha a résztvevő látogatók nudisták és meztelenek" – közölte a múzeum.
A kiállításon 600 fénykép, film, folyóirat, festmény, szobor és egyéb műalkotás látható franciaországi és svájci naturista közösségekből, valamint köz- és magángyűjteményekből.

A nudizmus újra a fénykorát éli

Franciaország a világ vezető turisztikai célpontja a nudisták körében: mérsékelt éghajlata és a három tenger ölelése elősegítette a közösségek létrejöttét, amelyeknek – Svájc kivételével – kevés valódi megfelelője van másutt Európában" – közölte a múzeum.

„Ma egy új őrület van, a természetben meztelenül eltöltött idő felértékelődött, amely kéz a kézben jár az egészséges, vegetáriánus étrenddel, a természetes gyógymódokkal, a meditáció és a jóga szabad levegőn való gyakorlásával. Ezek az életmódok, valamint a testünket nehezítő diktátumok elutasítása kulcsfontosságúak ahhoz, hogy megértsük a tegnap és a mai nudizmus fontos kérdéseit."

Kieren Parker-Hall és Alex Parry a múzeum augusztusi nudista estjének 80 meztelen látogatója között voltak, és azt mondták, hogy a kiállítást meztelenül látni „egyszer az életben egy különleges lehetőség".

„Angliában nincs sok naturista program, mert hideg van" – mondta az AFP-nek Parker-Hall (28), egy bathi webfejlesztő.
A 30 éves Parry bristoli ólomüvegművész egyetért vele.Angliában meztelennek lenni egy kicsit bizarr, szégyenletes dolognak tűnik" – mondta.

Bruno Saurez, a marseille-i naturista egyesület vezetője elmondta a látogatóknak, hogy a mozgalom Svájcban és Németországban alakult ki a 19. században. Franciaország első nudista csoportját 1930-ban alapították a délkeleti Provence régióban, mielőtt elterjedt volna az országban.
Marseille számos naturista központtal büszkélkedhet mediterrán éghajlata miatt – tette hozzá Saurez.

Arra a kérdésre, hogy kötelező-e a látogatóknak meztelenül lenni a havi egyszeri naturista szemlén, a múzeum szóvivője azt mondta, logikus, hogy a jegyet foglalók valamilyen módon levetkőznek.
„Ha bárki teljesen felöltözve akarja megnézni a kiállítást ezekben a késői órákban, kissé furcsának tűnhet, mert ez a nudisták számára van fenntartva."

A kiállítás december 9-ig látható - írja a Guardian. 

Provence nem véletlenül kedvelt úti cél a turisták körében, nézz bele az alábbi videóba, és megtudod miért:

 

 

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek