Ezek a világ legrosszabb múzeumai

A világ tele van lenyűgöző múzeumokkal, de rengeteg béna múzeummal is, ahogy a Redditen nemrégiben egy vita során a csalódott turisták is kiderítették. Mutatjuk melyek a világ legrosszabb múzeumai.

Ezek a világ legrosszabb múzeumai - Például az Izlandi Fallológiai Múzeumról sem jók a véleményekForrás: Shutterstock/ trabantos

Ezek a világ legrosszabb múzeumai

A „MarathonMarathon" nevű felhasználó indította el a témát az „Utazás" fórumon, amikor megkérdezte: „Melyek a legrosszabb múzeumok, amelyekben jártál?" A Dailymail összegyűjtötte a legrelevánsabb hozzászólásokat.

Egy híres berlini látványosság gyorsan beszédtéma lett, a redditorok pedig elárulták, hogy a Checkpoint Charlie múzeum egyáltalán nem nyűgözte le őket. A „TLB-Q8" felhasználó „kereskedelmi turistacsapdának" nevezte, és azt állította: „Vannak jobb módok is arra, hogy megtapasztaljuk, milyen volt Nyugat-Berlinben élni". A „blergyblergy" nevű felhasználó, „nagy elvárásokat" támasztott a múzeummal szemben, de szintén csalódott. Azt állította, hogy a múzeum „szervezetlen" és „kevés erőfeszítéssel" készült, az információk pedig „nem kronológiai sorrendben" voltak.

A németországi Trierben található Karl Marx-ház múzeummal szintén sokan elégedetlenek. Egy kommentelő szerint „túl sok mindent zsúfoltak össze, ami miatt nehezen lehetett befogadni a látottakat."

Egy másik redditező a reykjavíki Izlandi Fallológiai Múzeumról, vagy ahogy ő nevezte, a péniszmúzeumról a következőt írta. „Azt vártam, hogy erotikus lesz, de ez csak egy gyűjtemény a gazdájuktól elszakított és bepácolt állati péniszekből. Valószínűleg a legkevésbé szexi dolog, amit el tudnék képzelni".

Az Izlandi Fallológiai Múzeum sokak szerint lehangolóForrás: Shutterstock/ trabantos

A Museo delle Cere, egy viaszmúzeum Rómában, ahol a pápáktól kezdve az ókori római történelmi szereplőkig mindenféle figurák láthatók, szintén rosszul szerepelt a Reddit-felhasználók körében. A „RomeVacationTips" szerint „lélegzetelállítóan inkompetens".

Redditorok azt állították, hogy bogarakat láttak a barcelonai Museu de la Xocolata, azaz a Csokoládé Múzeumban. A „Lanxy" nevű felhasználó ezt írta: „Csak úgy belebotlottunk, és azt gondoltuk, »Hé, miért is ne«. Életem legrosszabb 20 perce volt. Minden egyes kiállítási tárgy szépen meg volt csinálva, de tele volt kukacokkal." 'HoneyCakePonye' emlékei szerint viszont „Nem sok bogarat/férget láttam a csokoládémúzeumban, de még így is ez az egyik legrosszabb hely, ahová belépőt fizettem."

Az amszterdami Heineken Múzeum sem járt jobban: „moes23" arra panaszkodott, hogy „jobb lenne, ha csak egy képet készítenél az épületről, aztán elmennél valahova egy sörért. Csak nagyon gyorsan végigrohansz rajta, és semmi olyat nem tanultál, amit egy gyors wikikeresés ne mondana meg".

Franciaországban is van egy rossz múzeum a Redditorok szerint: 'notassigned2023' a párizsi Salvador Dalí Múzeumot „turistacsapdának" nevezte, egy olyan látványosságnak, amely „inkább egy Dali ajándékbolt, amibe fizetni kell a belépésért". 'CitizenDain' hozzátette: „Van egy kis maroknyi Dali-szobor, aztán leginkább Dali-fényképek, magazinok címlapjai, amelyeken szerepel, és buta hologramok".

A párizsi Salvador Dalí Múzeum sem aratott osztatlan sikert a Reddit-felhasználók körébenForrás: Shutterstock/ Vladimir Wrangel

Az Edinburgh Castle Nemzeti Háborús Múzeum sem váltotta be a hozzá fűzött reményeket. 'MungoShoddy' szerint a múzeum „kétségkívül csodálatos, ha valaki rajong a poros katonai egyenruhákért és a kifakult zászlókért'.

Az edinburghi Matematikai Múzeum (vagy MoMath) szintén csalódást okozott: az egyik felhasználó a „világ egyik legdrágább és legkevésbé kifizetődő múzeumának" nevezte, hozzátéve: „25 dollárba került a bejutás, és csak két terem volt. Kerüld el." 'N0r5e' hasonlóan vélekedik, és arról panaszkodik, hogy „úgy érezte, átverték, miután bolyongott ott, hogy elüsse az időt".

A New York-i Felhőkarcoló Múzeum eközben „totális időpocsékolás" a „WaddlingLion" nevű felhasználó szerint. „Ugyanolyan szintű kivitelezés, mintha valaki kinyomtatná a Wikipédia-oldalakat, és a falra ragasztaná őket".

A massachusettsi Salemi Boszorkányperek Múzeuma szintén nem nyűgözte le a látogatókat, a 'climbing_headstones' nevű felhasználó „alulmúltnak" minősítette, 'sols_gatsby' felhasználó pedig egyetértett: „Igen, [ez] csak néhány ízléstelen manöken, amit egy ajándékbolt követ."

A Salemi Boszorkányperek Múzeuma is sokak számára csalódás voltForrás: Shutterstock/ Dominionart

 

 

 

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek