5 szuper ingyenes program Budapesten

Augusztusban sem kell feltétlenül mélyen a zsebedbe nyúlnod, ha tartalmas és szuper kikapcsolódást keresel. Összegyűjtöttünk 5 ingyenes programot Budapesten, ahol a jógát, a művészetet, a társasjátékot és a söröket kedvelők is megtalálják a számításukat.

5 szuper ingyenes program Budapesten, például a MargitszigetenForrás: Mit Játsszunk? Facebook oldal

Társasjáték parti a Margitszigeten

A Hármas Büfé mögötti réten augusztus 25-én képzeletbeli hősök vagy rejtélyeket megoldó nagy koponyák lehettek, ugyanis egy szuper ingyenes program vár Budapesten. Az elsősorban felnőtt játékosokat váró eseményre érdemes vinni plédet és rágcsálnivalókat a közösbe. A nagy játékcsaták mellett beszélgetés, fotózkodás és nyereményjáték is vár.

További információkat ide kattintva találsz. 

Világhírű festők nyomában a Várkert Bazárban

Várkert Bazár szabadtéri helyszínén szeptember közepéig ingyenesen tekinthetjük meg a Várkapitányság és a Magyar Nemzeti Galéria közös kiállításában a 20. századi magyar festészet meghatározó alakjainak – Aba-Novák Vilmos, Egry József, Csontváry Kosztka Tivadar, Ferenczy Károly, valamint Vaszary János – nyári tematikájú alkotásait.

További információkat ide kattintva érsz el.

A festészet rajongói számára kihagyhatatlan ez az ingyenes tárlatForrás: Várkapitányság

Dante - Különleges színházi élmény

Augusztus 23-án és 24-én különleges színházi élmények várnak Gyabronka József színművész előadásában. Két részletben nézhetjük meg a Pokolt és a Purgatórium-Paradicsomot  a Filozófusok kertjében. A Pokol napnyugtakor (augusztus 23. 19:15), a Purgatórium és a Paradicsom pedig napfelkeltekor (augusztus 24. 5:00) hangzik el. A furcsának tűnő időpontok a műhöz igazodnak, hogy még jobb hangulatban élvezhessék az érdeklődők Dante örökbecsű műveit.

A részvétel regisztrációhoz kötött, amelyet a dantehajnalban@gmail.com e-mail-címre adhatsz le.
További információ az előadásról itt olvasható.

Az Isteni színjátékot kezében tartó Dante (freskó) - illusztrációForrás: Domenico di Michelino - Jastrow / Wikipedia

Jóga a Margitszigeten

Újabb nagyszerű ingyenes program a Margitszigeten! Augusztus 14-én, reggel 9 órától közösen jógázhatunk a természetben, a Margitsziget árnyas fái alatt. Előtte gyülekező a Zenélő Szökőkútnál. Öltözz kényelmes ruházatba, vigyél magaddal vizet és jógamatracot.

Az esemény regisztrációhoz kötött, amelyről további információkat itt találsz.

A Margitszigeten közösen jógázhatunk - illusztrációForrás: Konditerem Budapest

 Óbudai Kézműves Sörfesztivál

Augusztus 23. és 25. között három napon át a kézműves sörök kedvelőié az óbudai Fő tér. Bár a sörökért fizetni kell, a remek hangulatért és koncertekért nem. Fellépnek többek között: Henri Gonzo és a Papírsárkányok, a Platon Karataev, Solére, Mörk, Odett, Azorka és a Söndörgő, Romengo, Csinszka és Böbe .

A részletes programért kattints ide.

Egy kis ízelítő a zenei kínálatból:

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek