Új Kolodko-szobor került Esztergom városába

Újabb pici Kolodko-szobor örvendezteti meg az embereket, ezúttal Esztergom városában. A gerilla akcióiról is ismert Kolodko Mihály szobrász ezúttal a népszerű német mesehőst, a csintalan koboldot, Pumuklit öntötte bronzba.

Az új Kolodko-szobor Esztergom városában várja a rajongókatForrás: Facebook/Kolodko Art

A 45 éves ukrán-magyar szobrászművész, Kolodko Mihály folyton megörvendezteti az embereket a szobraival. Leginkább a kis méretű alkotásairól híres, amelyeket sokan direkt erre irányuló kirándulások formájában fedeznek fel. Mi is nemrég írtunk a művész Budapesten fellelhető szobrairól.

A legújabb Kolodko-szobor Esztergomban, a Kis-Duna sétányon tekinthető meg. Az alkotást a Pumukli kalandjai című 1982-től 1989-ig vetített NSZK–osztrák–magyar televíziós filmsorozat főhőse, az egyedüli animált karakter, a csintalan kobold, Pumukli ihlette. A bájos sorozat nagy népszerűségnek örvendett hazánkban, ezért bizonyára sokakban kelt nosztalgikus érzéseket a bronz szobrocska.

Pumukli figurája ezúttal nem egy gerilla akció során került a Kis-Duna sétányra.A szobrot Hernádi Ádám, Esztergom polgármestere mutatta meg közösségi oldalán. A videóban Pumukli is „megszólal", a jelenetben természetesen Pusztaszeri Kornél esztergomi születésű színész, szinkronszínész keltette életre a mesehőst. A város polgármestere Pusztaszeri Kornél és Kolodko Mihály jelenlétében „avatta fel" az alkotást – írja a kemma.hu.

A mókás videót a szoboravatásról ide kattintva nézheted meg.

Emlékeztek még a Pumukli kalandjai című sorozat főcímdalára? Nézzétek meg!

 

 

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek