Életveszélyes a hőség Görögországban, több nevezetességet lezártak

Görögországban az összes régészeti látnivaló helyszínére kiterjesztik a zárva tartást a legmelegebb napszakban. A hőmérséklet a napon az életveszélyes 60 Celsius-fok fölé is emelkedhet – írja az MTI.

Görögországban az athéni Akropolisz is zárva tart a legmelegebb órákbanForrás: Shutterstock

Déltől 17 óráig az összes régészeti helyszín zárva tart. Az Akropolisz mellett az ókori olimpiai játékok helyszínét, Olümpiát is lezárják az előre jelzett magas, helyenként 43 Celsius-fokot is meghaladó hőség miatt.

A meteorológiai hivatal szakértői arra figyelmeztettek, hogy a hőmérséklet a napon az életveszélyes 60 Celsius-fok fölé is emelkedhet. Enyhülés csak a jövő hét végén várható. Krétán és az Égei-tenger szigetein kedvezőbb a helyzet, mint a szárazföldön, a szél hűsítő hatására a hőmérsékelt 35 Celsius-fokra mérséklődött.

A tűzveszély továbbra is fennáll Görögországban, mi is írtunk róla, hogy a felkészültek a tüzek elhárítására, és több ezer eurós büntetéseket szabnak ki a gyújtogatókra, de ennek ellenére szinte folyamatosan fellobbannak a lángok.

Hetek óta áramlik a forró levegő Észak-Afrika felől Európa déli területeire, ahol a hőmérséklet gyakran még az éjszakai órákban sem csökken 30 Celsius-fok alá.

Ha kíváncsi vagy az athéni Akropolisz történetére, nézd meg az alábbi izgalmas videót:

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek