5 nyári zenei fesztivál, amit kár lenne kihagynod

A forró nyár nemcsak a strandok, hanem az izgalmas fesztiválok szezonja is. Mutatunk 5 olyan gazdag kínálattal és szép környezetben megrendezésre kerülő zenei fesztivált, amelyeket kár lenne kihagynod.

A nyári fesztiválok az év bulijai szoktak lenni - illusztrációForrás: Shutterstock / Készítette: Aleksandar Kamasi

EFOTT – Sukoró

Az EFOTT közel 50 éves múltra tekint vissza. A Velencei-tó hangulatos partja július 10. és 14. között az egyetemisták kedvenc nyári bulijának helyszínévé alakul, ahol mindenki megtalálja a zenei ízlésének megfelelő programot. Fellép többek között a Blahaluisiana, Manuel, a Carson Coma, a 30 Y, a Hiperkarma, a Paddy and the Rats, a Kozmix, Dévényi Tibi bácsi, a Byealex és a Slepp, a Valmar, Majka, Azahriah és a Halott Pénz is. A koncertek mellett külföldi- és magyar DJ-k játszanak, valamint számtalan család- és hallgatócentrikus program vár.

A fellépők listájáról és a jegyekről ide kattintva tájékozódhattok.

FEZEN – Székesfehérvár

Július 31. és augusztus 3. között idén immár 27. alkalommal rendezik meg a FEZEN fesztivált, ahol idén is széleskörű zenei kínálattal várnak a szervezők. A legnagyobb hazai és külföldi sztárok lépnek színpadra a könnyű pop műfajától, a rap-en át a metál stílusig. Olyan sztárok koncertjeire bulizhatsz, mint Avantasia, Majka, Dzsúdló, Valmar, Korda György és Balázs Klári, a Tankcsapda, a Combichrist, a Cradle of Filth, a Scooter vagy a Beton.Hofi. A Fejér vármegyei fesztiváltól plusz pont, hogy ingyenes kempinggel várják a sátrazókat, ráadásul a napi jegyek és bérletek is megfizethető áron vannak.

További információkat a fesztivál weboldalán olvashattok.

VeszprémFest – Veszprém

A július 16. és 20. között zajló maratoni kulturális és borászati fesztiválon az operától a klasszikus zenén, a jazzen, a világzenén át a popzenéig valamennyi műfaj képviselteti magát. A Rozé, Rizling és Jazz Napok a VeszprémFest kísérőrendezvénye. A fesztiválnak Veszprém barokk és szecessziós épületekkel övezett főtere, az Óváros tér ad otthont, ahol a Balaton környékének borászatai, illetve a hazai jazz élet fiatal zenészei mutatkoznak be.

A fesztiválról bővebben ide kattintva informálódhattok.

Művészetek Völgye – Kapolcs-Taliándörögd-Vigántpetend

Július 19. és 28. között immár 33. alkalommal rendezik meg a Művészetek Völgye fesztivált. Nem véletlenül ez az egyik legnépszerűbb hazai fesztivál, hiszen nemcsak különleges atmoszférája van, hanem elképesztően széles programpalettával várják az érdeklődőket. Az összművészeti fesztiválon koncertek, kézműves programok, workshopok, kiállítások, családi – és hagyományőrzési programok, cirkuszi előadások, színházi- és irodalmi programok várják a kicsiket és nagyokat.

A teljes programkínálatot ide kattintva tekintheted meg:

Jazzpiknik – Paloznak

Augusztus 1. és 3. között a Balaton északi partján elterülő Paloznakon rendezik meg a jazz műfaj szerelmeseinek legnagyobb hazai fesztiválját. Nemcsak a zenei kínálat lesz különleges, hanem a gasztronómia terén is kulináris élvezetekkel várják a látogatókat, leginkább street food ételkülönlegességekkel.

A részletes programot az esemény weboldalán nézheted meg.

 

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek