Ezekbe az európai városokba utazz, ha kedves embereket szeretnél látni magad körül

Úti célunk megválasztásakor általában a hely történelme, a látnivalói, a gasztronómiája és az éjszakai élete azok a tényezők, amelyeket mérlegelni szoktunk. De igazán jó élményekkel csak akkor térhetünk haza, ha a helyiek is barátságosak voltak velünk. Csak egy elbűvölő interakció valakivel, aki igazán ismeri a helyet teheti igazán emlékezetessé a nyaralásunkat!

Cork, ÍrországForrás: Shutterstock.com

Lássuk is hát, hogy hol találhatóak Európa legbarátságosabb városai? A CN Traveler utazási magazin olvasói véleményei alapján állította össze a listát a 2023-as Readers Choice Awards keretein belül, amelyet a Time Out szemlézett. Európa legbarátságosabb városa pedig nem más, mint Siena lett, ahol az olvasók 98,33%-a volt elégedett a vendéglátással.

A toszkán gyöngyszem egy igazán elbűvölő úti cél, világörökségi történelmi központtal, gyönyörű gótikus épületekkel. Rengeteg pezsgő kávézó, családi kézben lévő étterem található itt, a helyiek pedig meleg fogadtatásukról híresek. A kisváros lóversenyéről, a Palio-ról is ismert, amelyet minden nyáron megrendeznek a Piazza del Campo nevezetű főtéren.

A második helyen az ír város, Cork található, amely egy bájos, nyüzsgő csomópont a csodálatos Cork megye szívében. Ha szereted a jó ételeket, a lenyűgöző galériákat és a szórakoztató éjszakákat, akkor ez a te helyed.

Az írek az egész világon híresek arról, hogy barátságosak, így nem meglepő, hogy a harmadik helyezett is itt található. Ez pedig nem más, mint Dublin, a sziget fővárosa, ahol jó hangulatú kocsmák, utcai hegedűsök várják az ide érkezőt.

Íme a teljes lista:

Siena, Olaszország (98,33)
Cork, Írország (97.00)
Dublin, Írország (95,37)
Helsinki, Finnország (95.00)
Belgrád, Szerbia (94,55)
Malaga, Spanyolország (94,19)
San Sebastian, Spanyolország (92,67)
Dubrovnik, Horvátország (92,61)
Bukarest, Románia (92,5)
Ljubljana, Szlovénia (92,31)

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek