Elkészült az Olof Palme-házban (Millenium Háza) a belsőépítészetében és ételkínálatában is a századfordulót idéző Millenium Kávéház.
A kávéház és étterem a honlapja szerint arra hivatott, hogy a külvilágtól elzárva, századfordulós hangulatával visszahozza a boldog békeidők emlékezetét".
Az elképzeléssel összhangban elővették a mai receptkönyveknél sokkal változatosabb századfordulós szakácskönyveket is.
Akkoriban ugyanis ettek kappant, galambot, békacombot, vaddisznót, mindenféle folyami halat és rákot, több száz módon elkészítve: levesek, szószok, piték és pástétomok formájában. Hogy a jelenkori ízlésnek megfeleljen, felújították a recepteket.
Az ételekhez hasonlóan az étterem designere Kiss Miklós is – az Archikonnal és Mangel-Hóbor Eszterrel együttműködve – a mai ízléshez igazította a századfordulós Art Nuoveau stílust.
A tervezés kiindulási alapja a mélyzöld szín, amelyet a Zsolnay porcelángyár eozin technológiájával készült tárgyaiból merített. Ezt az új technológiát az 1986-os kiállításnak is helyet adó Olof Palme-házban mutatták be először, és ez indította el az Art Nuoveau stíust a porcelángyárban, írja Kiss Miklós, honlapján.
A mélyzöld szín mellett felnagyított méretű nippekkel, porcelán tányérokkal és vázákkal díszítette a belső tereket,
egy régi Zsolnay váza mintáját pedig újratervezte, és a gyárral együttműködve egy teljesen új kollekciót hozott létre, kifejezetten a hely számára.
Az étterem tavaszig kávéházként üzemel, majd á la carte étteremként funkcionál tovább.