Így spóroljunk a gyógyfürdő belépő árán!

Az ősz beköszöntével a kikapcsolódásra vagy gyógyulásra vágyók gyakori vendégei a hazai gyógyfürdőknek. Csakhogy a belépők ára jócskán megemelkedett, akár 10-30 százalékkal is drágábbak idén, ezért érdemes figyelni a kedvezményeket, mutatjuk, hogyan spóroljunk a gyógyfürdő belépő árán.

Így spóroljunk a gyógyfürdő belépő árán - illusztrációForrás: Rudas Gyógyfürdő / Facebook.com

Ősszel talán még jobban imádjuk a fürdőket, de néha borsosak az áraik, ezért mutatjuk, hogyan spóroljunk a gyógyfürdő belépő árán

Hétvégén feláras

A belépőjegyek árai jelentősen eltérnek, ezért még indulás előtt érdeklődjünk telefonon vagy látogassunk el a fürdő hivatalos oldalára. Ha tehetjük, érkezzünk hétköznap, ilyenkor akár 10-30 százalékkal olcsóbbak is lehetnek a jegyek. Ha online vásároljuk meg a belépőket, elkerülhetjük a pénztárnál való sorbanállást is.

Érkezzünk zárás előtt a gyógyfürdőbe

Ha csak délutánonként érnénk rá, vásároljunk kedvezményes délutáni jegyet, ami akár a teljes áru belépők árához képest akár 40-60 százalékkal olcsóbb lehet. A fürdők általában hétköznap zárás előtt, 16-17 órától kínálják ezt a lehetőséget, de előfordulhat, hogy a kedvezmény hétvégére is vonatkozik.

Ha csak mártóznánk

Ha nem szeretnénk az egész napot a fürdőben tölteni, válasszunk olyan helyet, ahol van két-három órára szóló belépőjegy. Ügyeljünk arra, hogy ne lépjük túl a megadott intervallumot, ezt követően ugyanis akár minden perc, vagy minden megkezdett 30 perc többletköltséggel járhat.

A gyógyfürdők vizének számos jótékony hatása van - illusztrációForrás: Facebook/Kiskunmajsai Gyógy- és Élményfürdő

Mutassuk az igazolványt!

Szinte minden fürdő kínál kedvezményes nyugdíjas belépőket, de olyan is előfordulhat, hogy életkorhoz kötik a kedvezményt. Van, ahol személyi igazolvány bemutatásával már 60 éves kortól vásárolhatunk Senior belépőt. Sőt, a gyermekek diákigazolványukkal, valamint az életkoruk alapján is jogosultak kedvezményre, akár három vagy hat éves kor alatt ingyenes lehet a belépés.

Rendszeresen visszajársz

Sokaknak a termálfürdők, gyógyfürdők látogatása nem pusztán kikapcsolódást jelent, hanem gyógyulási célja is van. Ha betegségünk miatt rendszeres fürdőlátogatók vagyunk, érdemes beruházni egy több alkalmas vagy egy évre szóló bérlet vásárlására. Több intézményben helyi lakosoknak kedvezményes bérletet is kínálnak.

A kártya jobban megéri

Jó hír, hogy a Zsigmondy Klubkártya ára továbbra is 5000 forint és napi egy alkalommal akár négy órán keresztül élvezhetjük a fővárosi Széchényi, Rudas és Gellért fürdők által nyújtott szolgáltatásokat, alkalmanként mindössze 3500 forintért. Azt viszont érdemes átgondolni, megéri-e 14 éven aluliak számára kiváltani a kártyát, mivel ők nem vehetik igénybe a Széchenyi fürdő beltéri, gyógymedencéit és a Rudas Gyógyfürdőt.

Hogy mik a gyógyvíz hatásai? Az alábbi videóból kiderül:

 

 

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek